Vil lære af skoler på Samsø

Delegation fra Sydkorea på besøg på Samsø

02:48

1 af 2

Samsø har i disse dage besøg af en delegation fra Sydkorea. Her skal 18 koreanske skolelærer- og ledere og en professor se nærmere på skolelivet.

For selvom de sydkoreanske børn scorer højt i de PISA-undersøgelser, der kigger på elevernes faglige kunnen, så er de sydkoreanske børn meget mere ulykkelige end de danske.

På Samsø besøgte delegationen først Onsbjerg Lilleskole.

- Her på skolen har vi det udgangspunkt, at et barn, der ikke trives, er et barn, der ikke kan lære noget, siger Jacob Mohr Nielsen, der er skoleleder Onsbjerg Lilleskole.

Høje selvmordsrater blandt eleverne

Baggrunden for sydkoreanernes besøg er alvorlig. Undersøgelser viser nemlig, at sydkoreanske skoleelever er de mest ulykkelige blandt alle skoleverne i de fire 34 OECD-lande og har en af de højeste selvmordsrater.

I Danmark skal den sydkoreanske delegation studere det danske skolesystem og specielt friskoler og efterskoler.

- Lige nu er det koreanske skolesystem vanvittigt. Der fokuseres alt for meget på konkurrence og gode karakterer, siger Yuik Kim, der er skolelærer fra Sydkorea.

Sydkorea ligger blandt de øverste et godt stykke foran Danmark i PISA-undersøgelserne, men ifølge koreanerne er der en bagside:

- De studerende oplever et voldsomt socialt pres under indlæringen, siger Sun Jai Sung, der er professor fra Sydkorea.

Efter besøget på Onsbjerg Lilleskole fortsatte delegationen til Samsø Efterskole.

Stolt af besøget

- Det er jeg da meget stolt af. Jeg synes, at det er fedt, at de har lyst til at komme til Samsø, og jeg synes, at det er dejligt, at de vil lære noget af det danske skolesystem, siger forstander på Samsø Efterskole, Lasse Ovesen.

Nogle af sydkoreanerne fra delegationen har tidligere været i Danmark, og de arbejder allerede på at oprette noget, der ligner danske fri- og efterskoler i Sydkorea.

- Efterskolesystemet er for eksempel noget, vi kan lære af - ikke kun i Korea, men i hele Østasien, siger Sun Jai Sung.

I den kommende tid skal delegationen besøge seks andre skoler rundt omkring i landet.

Du kan se mere om delegationens besøg på Samsø i indslaget øverst på siden.