Vil have en bro til Samsø

Foreningen af Rådgivende Ingeniører ønsker en ekstra forbindelse til Sjælland - evt. som en bro fra Århus via Samsø.

Danmark er alt for sårbart, hvis den eksisterende forbindelse mellem Sjælland og Fyn lammes en længere periode.

Derfor ønsker Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, en ekstra forbindelse over Storebælt og et parallelt motorvejssystem - det såkaldte dobbelte H. Det skriver erhvervsportalen Idag.dk.

- Regeringens infrastrukturkommission bør indtænke mulighederne for det dobbelte H, som eksempelvis sikrer, at infrastrukturen i Danmark ikke bryder sammen, hvis Storebæltsforbindelsen sættes ud af kraft i en uge. Derfor bør der skabes en to-strenget infrastruktur alle væsentlige steder. Det indebærer eksempelvis også en parallel Storebæltsforbindelse, der eventuelt kan lægges fra Kalundborg over Samsø til Århus, siger FRI's analysechef, Henrik Garver.

Transportminister Flemming Hansen (K) har allerede skudt et forslag om parallelle motorveje - frem for en udbygning af de eksisterende - ned. Men Henrik Garver peger eksempelvis på, at erhvervsudviklingen gør parallelmotorveje nødvendige.

- Det tager 10-15 år at gennemføre store anlægsprojekter, og det alene nødvendiggør at tage de langsigtede briller i brug, siger han til Idag.dk.