Vedtaget: Hurtigfærge fra Samsø til Aarhus bliver virkelighed

Efter et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde på øen, er der nu fundet flertal for at investere i en ny hurtigfærge, der skal sejle mellem Samsø og Aarhus.

Efter en lang politisk kamp mellem fløjene i Samsø Kommune er sagen om en hurtigfærge mellem Aarhus og Samsø nu afgjort: Færgen skal købes, og ruten bliver en realitet.

- Kommunalbestyrelsen har besluttet at bestille en hurtigfærge. Vi starter stille ud i 2020 med at sejle om sommeren, og så i 2021 kommer færgen til at sejle hele året rundt, siger borgmester Marcel Meijer (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi kan se, at det største problem på Samsø er affolkning, og vi håber på, at vi med hurtigfærgen kan lokke nogle unge familier til.

Marcel Meijer (S), borgmester, Samsø Kommune

Færgen har fået modstand fra kommunens højrefløj, der ikke mener, at færgen kan forsvares hverken økonomisk eller miljømæssigt.

- Jeg synes, at det her strider så meget imod, hvad vi har arbejdet med her på Samsø gennem så mange år. Når vi holder den her miljøbelastning op imod, at vi er 3.684 samsinger, så er jeg dælme glad for, at resten af verden ikke agerer på samme måde, som vi gør på Samsø, siger byrådsmedlem Per Urban Olsen (K).

VIDEO: Marcel Meijer har længe kæmpet for hurtigfærgen.

Selvom afstemningen endte med et flertal for at få færgen sat i vandet, er borgmesteren ikke døv over for kritikken.

- Jeg synes, der skal være plads til tvivl i det her. Vi er opmærksomme på, at selvom vi har det bedst mulige bud på passagertal i den markedsanalyse, vi har fået, så er vi jo ikke sikre på, at vi når derhen. Derfor skal vi også passe på med at sætte det i værk på sådan en måde, at vi løber nogen økonomisk risiko, siger Marcel Meijer (S).

Job på fastlandet, hjem på øen

I øjeblikket er det kun færgen Isabella, der fragter passagerer mellem Samsø og fastlandet, men den lægger til i Hou ved Odder.

VIDEO: Torsdag blev der afholdt ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde for at afgøre sagen om hurtigfærgen.

Håbet er, at en hurtigere forbindelse til Danmarks næststørste by kan skabe flere jobmulighederne for borgere i ø-kommunen.

- Hele formålet med færgen er at koble sig på den vækstmotor, som Aarhus er. Vi kan se, at det største problem på Samsø er affolkning, og vi håber på, at vi med hurtigfærgen kan lokke nogle unge familier til, siger borgmester Marcel Meijer til TV2 ØSTJYLLAND.

Hurtigfærgen skal sejle fem gange dagligt om sommeren, mens den kun sejler to ture dagligt om vinteren.
Hurtigfærgen skal sejle fem gange dagligt om sommeren, mens den kun sejler to ture dagligt om vinteren.

Den nye færge kommer til at koste mellem 30 og 40 millioner kroner. Den skal sejle fem gange dagligt om sommeren og to gange dagligt om vinteren.

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Soundboks højttaler høj musik larm støj

Ingen sigtelser efter første aften med skærpede regler for soundbokse

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

Dagens mest læste