Vedtaget: Færge skifter navn

En enig kommunalbestyrelse har tirsdag aften som ventet vedtaget, at M/F Samsø skal opkaldes efter prinsesse Isabella

Så blev det officielt.

Lørdag den 6. juni skifter den nye Samsø-færge navn til Prinsesse Isabella.

Det blev tirsdag aften besluttet af en enig kommunalbestyrelse på Samsø, hvor alle, på nær to, som var fraværende, stemte for.

Det fortæller Marcel Meijer (S), der er borgmester på Samsø.

- Hele kommunalbestyrelsen var enige om, at den skal hedde Prinsesse Isabella, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er en stor ære, at vi som den første kommune har fået lov til at bruge det prinsessenavn. Det er en kæmpe gevinst for øen, siger borgmesteren.

Se: Flere utilfredse med færge-navn

Flere borgere på Samsø har den seneste tid vist deres utilfredshed med navneskiftet, da de mener, at det nuværende navn på færgen er en stor sejlende reklamesøjle for øen.

Borgmesteren fortæller, at man vil forsøge at tilgodese de protester og på en eller anden måde synliggøre Samsø på færgen.

- Vi vil se på, om vi på en eller anden måde kan få Samsø til at præge færgen, så det er tydeligt, at den hører til Samsø, siger borgmesteren, der endnu ikke ved, hvordan det visuelt vil blive.

- Jeg havde et møde med nogen af dem i går (mandag, red), hvor vi snakkede om det og blev enige om, at det kunne være et fint kompromis, siger Marcel Meijer.

Dermed er der lagt op til navnefest i Sælvig på Samsø den 6. juni, hvor kronprinsesse Mary og prinsesse Isabella kommer til øen for at stå for det officielle navneskift.

- Derudover arbejder vi på, at de skal rundt og se forskellige ting på øen. Blandt andet vores flotte natur og gode fødevarer, men vi skal først have det endelige program godkendt af Hoffet, siger Marcel Meijer.