Vand i maskinrummet aflyser flere færgeafgange fra Samsø

Flere færgeafgange mellem Samsø og Kalundborg er aflyst på grund af vand i maskinrummet

Færgen mellem Samsø og Kalundborg er aflyst frem til søndag eftermiddag.

Det er ikke muligt at komme til eller fra Samsø fra Sjælland fra i dag af og et stykke ind i weekenden. Alle afgange med færgen er aflyst frem til søndag.

Aflysningerne skyldes vand i maskinrummet på færgen M/F Samsø. I forbindelse med en øvelse, hvor sprinklerne på vogndækket skulle testes, er en pumpe blevet brugt så intensivt, at rystelserne gav et læk på et filter i maskinrummet.  

Læs også Samsø-færgen må aflyse: Benzin fyldt på dieselmotor

- Sprinklersystemet er nu ordnet, men da der har været vand i maskinrummet, skal alt elektrisk udstyr som har været neddykket i vand åbnes, efterses og eventuelt renses eller udskiftes, siger terminalchef hos færgeselskabet Færgen i Vestdanmark, Jonny Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Arbejdet med at tjekke alt det elektriske udstyr er i gang, men forventes først at være gjort færdigt søndag middag.

Læs også Billigere billetter til Samsø er – igen – på vej

Derefter vil Søfartsstyrelsen og klassifikationsselskabet komme og godkende det hele, og færgen kan forhåbentligt komme på havet igen. Færgeselskabet forventer, at næste afgang med M/F Samsø bliver søndag den 19. november med afgang fra Ballen klokken 14.

Møgærgerligt og rigtig træls

Terminalchef hos Færgen i Vestdanmark, Jonny Hansen vurderer, at aflysningerne af færgeafgangene kommer til at gå udover mellem 400 til 450 personer, der i forvejen havde booket billet.

- Det er jo simpelthen bare møgærgerligt. Det er rigtig træls og især for kunderne. De får selvfølgelig pengene tilbage og de kunder, det gik udover ved første aflysning, fik betalt transport af anden vej, siger Jonny Hansen, terminalchef hos Færgen i Vestdanmark.

Læs også Øens klub presset af faldende børnetal: Kun to hold tilbage

Færgeselskabet bag Samsø M/F har haft overvejet at indsætte færgen M/F Ane Læsø. Men den vil først kunne være klar på det tidspunkt, hvor M/F Samsø forventes tilbage i drift.