V: Slut med at pege på en socialdemokrat

De borgerlige partier står sammen ved næste kommunalvalg på Samsø, lover Venstres Carsten Bruun

Hvis der er borgerligt flertal på Samsø efter næste kommunalvalg, får kattegatøen også en borgerlig borgmester.

Sådan lyder udmeldingen fra Venstres Carsten Bruun forud for TV 2 | ØSTJYLLANDs direkte tv-debat i Kultursalen i Tranebjerg lørdag aften.

Ved valget for to år siden havde Venstre og de konservative med i alt seks mandater flertal i kommunalbestyrelsen.

De to partier kunne dog ikke blive enige om en konstituering. Derfor valgte Venstre i stedet at pege på Socialdemokraternes Marcel Meijer som ny borgmester.

Uoverensstemmelser ryddet af vejen

Ifølge Venstres sandsynlige spidskandidat, Carsten Bruun, skal Socialdemokraterne dog ikke forvente borgerlig støtte efter næste valg.

- Vi havde nogle interne uoverensstemmelser med de konservative. De er dog ryddet af vejen nu. Vi ser gerne en borgerlig borgmester, og derfor vil jeg næsten garantere, at noget tilsvarende ikke gentager sig, siger Carsten Bruun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmestereffekt? S går frem på Samsø

Hvis der er borgerligt flertal efter valget i 2017, er det formentlig Venstre, der snupper borgmesterposten. I hvert fald er Carsten Bruun ikke i tvivl om, hvem der efter hans mening skal have den.

- Det skal det parti, der får flest stemmer, fastslår han.

Ifølge en frisk meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 | ØSTJYLLAND ville Venstre få 29 pct. af stemmerne, hvis der var valg i morgen. Ved valget for to år siden satte 33,9 pct. af vælgerne kryds ved partiet.

Trods tilbagegangen er Carsten Bruun hverken overrasket eller skuffet:

- Landsplan-tendenserne smitter af lokalt. Det kan vi næppe undgå. Derudover har det en virkning at have borgmesterposten, sådan som Socialdemokraterne har. Det er borgmesteren, der bliver mest eksponeret. Alt i alt er jeg dog tilfreds. Tilbagegangen i meningsmålingen er trods alt begrænset, siger han.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender torsdag aften en direkte tv-debat om Samsø Kommune med deltagelse af politikere fra alle partier i kommunalbestyrelsen. Popularitetsmålingen og debatten gennemføres som en del 'Midtvejsvalget' på TV 2 | ØSTJYLLAND. Se debatten fra Samsø fra kl. 19.30 torsdag aften.

20210416-100912-L-1920x1280we

Dronningen får digital hyldest på sin 81-års fødselsdag

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Vaccine

Over 100.000 er færdigvaccineret i Midtjylland

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Dagens mest læste