Topmoderne færge forsinket

Ny gas-færge er stadig under opbygning

04:15

1 af 2

I efteråret overtog Samsø Kommune sejladsen mellem Jylland og Samsø. Planen var, at der fra første november skulle sejle en splinterny og avanceret gas-færge på ruten.

Men færgen har stadig ikke forladt værftet i Polen, hvor den er ved at blive bygget. Hvornår den præcis kommer er uvist:

- Den tager noget længere tid at bygge op, for der er mange nye systemer, der er sat i. Den er simpelthen fyldt op med teknik og sensorer, siger Carsten Kruse, der er direktør i Samsø Rederi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Færgen sejler på det, der kaldes LNG - flydende naturgas - og den er den første gas-færge, der sejler indenrigs i Danmark. Det er bedre for miljøet, og det er noget, rederiet er stolt af:

- Vi er klar til når færgen kommer, så skal I se løjer, siger Carsten Kruse.

Den flydende gas kommer fra Holland, men håbet er at blive selvforsynende:

- Vi håber jo på på sigt, at vi selv kan lave vores egen flydende naturgas på Samsø ved hjælp af et biogasanlæg. Det er det, der er planen, og så kan man sige, at så sejler vi på affaldsprodukter fra grøntsagsproduktionen og fra svineproduktion og sådan nogle ting, siger Carsten Kruse.

Når den nye færge er klar, vil der blive skåret en femtedel af rejsetiden mellem Hou og Samsø, og det giver plads til en ekstra daglig afgang.

Hør mere om den nye færge og planerne for den i indslaget øverst på siden.