Takker nej til 72.000 årligt efter kritik: - Arbejdet er for vigtigt

Kritik fra borgere har fået lokalpolitiker til takke nej til honorar for formandspost

- Kritikken er også kommet fra mennesker, der normalt bakker mig op, lyder det fra Ulla Holm.

Det sker, at politikere rent faktisk tager konsekvensen af kritik fra borgerne.

Det er netop nu tilfældet på Samsø, hvor lokalpolitiker Ulla Holm (SF) har besluttet, at hun vil takke nej til et årligt honorar på 72.000 kroner som formand for et nyt skoleudvalg.

Mange synes, at der er tale om en lokumsaftale.

Ulla Holm, SF

Ulla Holm har taget beslutningen, efter hun er blevet mødt af stor kritik på Facebook henover weekenden.

- Rigtig mange har kritiseret, at jeg skulle det have her honorar som formand for det nye skoleudvalg, der er etableret i forbindelse med konstituteringen. Kritikken er også kommet fra mennesker, der normalt bakker mig op, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Politikere forvist fra Netto-arealer på Samsø

Ville have samme honorar som viceborgmester

Sagen handler om en aftale mellem Socialdemokratiet og SF. Ulla Holm havde i forbindelse med kommunalvalget et ønske om at blive viceborgmester. Det blev hun ikke. I stedet nedsatte S og SF et nyt skoleudvalg, og det blev aftalt, at Ulla Holm som formand for skoleudvalget skulle have samme løn som viceborgmesteren. 

- Jeg mener, at formandsposten er et langt større arbejde end at være viceborgmester, men mange synes, at der er tale om en lokumsaftale, lyder det onsdag fra Ulla Holm.

Hun giver udtryk for, at det nye skoleudvalg er et tiltrængt tiltag og et udtryk for, at et flertal i byrådet vil opprioritere folkeskolen samt fremme samarbejdet med de frie skoler.

Argumentationen hænger ikke sammen og virker ærlig talt som ærgerlig korridorpolitik.

Marianne Koldby, Samsø

Det ændrer dog ikke ved, at rigtig mange Samsø-borgere mener, det er uretfærdigt og forkert, at Ulla Holm har fået et honorar for udvalgsposten. Et af de mildere formulerede indslag kommer fra Marianne Koldby.

'Argumentationen om, at du gerne ville være viceborgmester og ikke kunne få jobbet, og at der så oprettes et udvalg for at kompensere for lønnen, hænger ikke sammen og virker ærlig talt som ærgerlig korridorpolitik, som desværre præcis medvirker til politikertrætheden hos vælgerne', skriver hun  i en debattråd på facebooksiden Samsø Net-Avis. 

Læs også Små partier frygter “borgmester-valg” på Samsø

Må ikke stå i vejen for det politiske arbejde

Ulla Holm har selv aktivt deltaget i den heftige debat på Facebook, og hun er altså nu kommet til den konklusion, at hun ikke vil have honoraret for formandsposten i skoleudvalget. 

- Jeg har redegjort for, at det var rimeligt, at jeg skulle have de her penge, men jeg kunne se, at mange synes, at det skulle jeg ikke, siger Ulla Holm til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun er i forvejen formand for social- og kulturudvalget i Samsø Kommune. En post, der giver et årligt honorar over 100.000 kroner.

- Jeg har tænkt over det, og jeg lytter altid til, hvad borgerne siger. Det er ikke altid, jeg er enig, men her har jeg besluttet, at jeg vil frasige mig honoraret for skoleudvalget, siger Ulla Holm og fortsætter:

- Jeg vil ikke have, at det skal stå i vejen for det politiske arbejde i udvalget. Det er alt for alvorligt og vigtigt. Jeg har været oprigtig bekymret for, at honoraret ville forfølge mig.

Ulla Holm vil på et kommende møde i kommunalbestyrelsen fremsætte et punkt om at øremærke de 72.000 kroner, som hun skulle have haft for formandsposten i skoleudvalget, til 'et løft for Samsø Skole'. 

Læs også Isle of Samsoe: Heftigt road race formentlig på vej mod Samsø