Søfartsstyrelsen: Den nye Samsø-færge er i god form

Søfartsstyrelsen var i dag på Fåborg Havn for at tilse M/F Issehoved

02:09

1 af 6

Den kommende færgerute mellem Samsø og Aarhus har været den mest omtalte færgerute i Danmark det seneste døgn, og i dag var Søfartsstyrelsen på Fåborg Havn for at kigge nærmere på skibet.

Heldigvis viste det sig, at M/F Issehoved er i topform.

- Den inspektion vi har haft i dag har været en gennemgang primært af skrogkonstruktionen og brandisolering, og det er gået, som det skal. Der er ikke fundet noget, revner eller tæringer i skroget, siger Tomas Valling, der er direktør for Valling Ship Management i Svendborg.

Erhvervs- og turistchef om M/F Issehoved: Der er humor i det

Der venter et stort oprydningsarbejde, inden færgen er klar til at sejle mellem Samsø og Aarhus, og det kræver blandt andet nye instrumenter.

Hans Christian Hesseldal er bestyrelsesmedlem i det nye rederiselskab Samsø-Aarhus Expressen A/S, og han glæder sig over, at Søfartsstyrelsen ikke fandt fejl på skibet, og han glæder sig også over den medieomtale, færgens navn har givet.

Samsø-færgen har fået navn: M/F Issehoved

- Al den medie vi har fået på det, er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det er jo ikke nogen i Danmark, der er i tvivl om, hverken at vi har får en færgerute direkte mellem Samsø og Aarhus, og der er heller ingen, der er i tvivl om, hvad færgen hedder, siger Hans Christian Hesseldal til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hans Christian Hesseldal er i tvivl om, hvorvidt M/F Issehoved kan gå ind under betegnelsen motorfærge, og hvis den ikke kan det, så bliver M/F måske slettet.

Se mere i videoen øverst i artiklen.