Savværk i nabostrid: Vi håbede på kompromis

Savværket Samsø er hæmmet af en naboklage

02:18

Jesper Machholm er en del af Savværket Samsø, der har stor succes med hjemmebyggede sheltere. Ordrebogen er tung, men produktionen er sat på pause på grund af en naboklage.

- Det er én nabo, der klager, og det har altså stoppet vores forretning herovre, siger Jesper Machholm til TV2 ØSTJYLLAND.

Først fik Savværket Samsø ellers de nødvendige tilladelser til at bygge shelters af Naturklagenævnet, men siden blev der købt en sav for selv at skære brædder til de shelters, der skulle bruges, og så klagede naboen til kommunen. 

Læs også Nabostrid: Det handler om meget mere end en hæk

- Så klagede naboen igen, og så gik den til kommunen, og så var det lokalplanen, der blev udfordret. Det korte af det lange er, at den tilladelse, vi troede, vi havde, den blev taget fra os, siger Jesper Machholm.

For kommunen gav nemlig naboen medhold i klagen.

- Kommunen reagerer jo ikke medmindre, vi finder ud af, at der er blevet foregået en ulovlighed. Vi er blevet gjort opmærksomme på, at savværket var etableret, og det bliver vi nødt til at reagere på, siger Michael Kristensen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Samsø Kommune. 

Læs også Nabostrid: Udsigten er blevet ødelagt med vilje

I maj kommer der en endelig afgørelse fra kommunen, der får stor betydning for både Savværket Samsø og naboen, og den henviser naboen, der ikke ønsker at medvirke i indslaget, til.

Indtil videre har Savværket Samsø forsøgt sig med dialog, men det har ikke været aktuelt.

- Vi er nærmest kommet kravlende på alle fire og spurgt, om vi kunne skabe nogle kompromisser, siger Jesper Machholm.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.