Samsø: Spillet om magten

Valget tog en uventet drejning

02:33

1 af 2

Valgaftenen på Samsø udviklede sig til en ren gyser, da der skulle konstitueres. Det var længe uvist, hvem der ville blive ny borgmester, og det endte med en noget usædvanlig konstituering.

Valget stod fuldstændig åbent. Både spidskandidaterne fra Venstre, SF og Socialdemokratiet ville udfordre den konservative borgmester Jørn Nissen (K). Og selvom Venstre var det parti, der fik flest stemmer og stod til 4 mandater i byrådet, så var partiet ikke i stand til at samle et flertal og tage borgmesterposten.

Dermed gik kampen ind mellem den nuværende borgmester og Socialdemokraternes Marcel Meijer, der ligesom Venstres Carsten Bruun havde fået et fantastisk valg med tre ud af elleve mandater i byrådet. Men den siddende borgmester Jørn Nissen, mente ikke, at Marcel Meijer havde andre udveje end at pege på ham:

- Han har jo ingen alternativer, kan man sige. Han kan jo ikke blive borgmester med Venstres støtte, sagde Jørn Nissen (K) til TV 2 | ØSTJYLLAND, inden han gik ind for at forhandle.

Men han tog så grueligt fejl - for det var netop, hvad der skete. For efter flere timers forhandling forlod Marcel Meijer pludselig forhandlingerne og lavede i stedet en aftale med Venstre og bliver dermed den første socialdemokratiske borgmester på Samsø, mens Carsten Bruun (V) bliver viceborgmester.

Se mere i videoen fra valgnatten øverst på siden.