Samsø-politikere vil undersøge færge til Aarhus

De borgerlige burde være mere positive overfor en hurtigfærge, mener SF'er på Samsø

Samsø Kommune burde gøre en mere helhjertet indsats for at undersøge mulighederne for at etablere en direkte hurtigfærge til Aarhus Midtby.

Det mener SF'eren Ulla Holm, der torsdag aften deltog i en direkte politisk debat på TV 2 | ØSTYJYLLAND.

Ifølge Ulla Holm er det ikke nogen selvfølge, at Samsø Kommune skal investere i færgeruten. I første omgang afventer kommunen resultatet af en undersøgelse af, hvor stort behovet for en ny færge er.

Hvis undersøgelsen viser, at en Aarhus-rute er rentabel, bør Samsø Kommune arbejde for, at den bliver en realitet, mener Ulla Holm:

- Der har været talt om at lave en passagerfærge til Aarhus i mange, mange år efterhånden. Hvis vi nu får Venstre og Konservative til at være mere positive og blive enige om, at nu satser vi, så tror jeg også på, at vi kan flytte os i den retning, siger hun.

Mulig tilflytter: Giv ren besked om færge

Inge-Dorthe Larsen fra Fælleslisten Samsø er enig:

- Hvis vi virkelig ville det, så gik vi efter virkeligt at undersøge det systematisk. Vi sendte Marcel (borgmesteren, red.) i byen og fik hele administrationen til at arbejde i den retning, så ville vi måske nå frem til noget, der var perfekt, eller vi ville opdage, at det ikke virkede, siger hun.

Ifølge Inge-Dorthe Larsen kan det ikke være rimeligt, at det primært er privatpersoner, der skal trække læsset i forhold til at arbejde videre med planerne om en hurtigfærge.

- Det er stort set overladt til en lille gruppe private personer, som arbejder for det i deres fritid. Og så er kommunen lidt koblet på. Så tro dog pokker, at det ikke går.

Samsø - en Aarhus-forstad?

Venstres Carsten Bruun er skeptisk i forhold til at investere i en færge til Aarhus.

I løbet af det seneste år har kommunen allerede bygget en havn i Ballen, ligesom der er investeret i en ny færge på ruten Hou-Sælvig.

- Det er typisk SF at sige, at vi skal satse. Vi kan jo ikke tillade os at satse kommunens penge på noget, vi ikke er sikre på. Der er ingen tvivl om, at hurtigfærgen vil afhjælpe nogle ting. Men vi skal være klar over, at vi lige har startet et eget rederi, og vi har lige bygget en ny færgehavn, fastslår Carsten Bruun.

Ifølge Venstre-politikeren har Samsø Kommune ikke råd til at løbe unødvendige risici ved at kaste penge efter en hurtigfærge.

- Der er mange usikkerheder om, hvordan den er. Kan den tåle bølgerne, og kan man arbejde, mens man er der, eller er man søsyg, når man kommer frem? Én ting er at nå frem til kajen ovre i Aarhus, men man skal altså også videre, siger Carsten Bruun.

Se diskussionen om en hurtigfærge til Aarhus i videoen øverst i artiklen.

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder

blå blink politi politibil patrulje

19-årig forsøgte at stikke af fra bøde og brækkede buskontrollørs finger

Thomas Bloch Ravn - Museumsdirektør i Den Gamle By

play25 år som museumsdirektør: - Den Gamle By er de umulige projekters museum

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

60_percent

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs