Samsø hedder nu Lolland

Færge blev alligevel ikke i overskud

Den nye Samsø-færge ligger stadig i Hamburg - og hedder nu Lolland (arkivfoto).

Den nye Samsø-færge, som blev i overskud, da rederiet og Samsø kommune ikke kunne blive enige om udgiften til anlæggelse af nyt færgeleje, viser sig nu slet ikke at blive til overs.

Økonomiske problemer på JJ Sietas værftet i Hamborg betyder nemlig, at Danske Færger ikke som planlagt får leveret tre - men nu kun to - nye dobbeltender færger, og dermed får rederiet Clipper de to færger, der skal bruges til Spodsbjerg-Taars overfarten, og slipper for at få en Samsø-færge i overskud.

- Vi har i bund og grund ikke brug for færge nummer tre på nuværende tidspunkt, siger Per Gullestrup, direktør i Clipper og bestyrelsesformand for Danske Færger til maritimedanmark.dk.

Den første af de tre færger skulle for længst være leveret til rederiet, men den ligger fortsat i Hamborg, fordi værftet er i betalingsstandsning.

- Det har vi det også ok med, for vi står ikke og skal bruge den før til april, siger Gullestrup til Maritime.dk og tilføjer, at langt hovedparten af betalingen først forfalder, når færgen leveres.

Færgen blev oprindelig navngivet Samsø, men navnet på skibssiden er malet over igen. Færgen skal nu hedde Lolland, og indsættes i løbet april/maj på rederiets færgerute mellem Spodsbjerg og Tårs. Den anden færge i serien, skal hedde Langeland