Samsø får ekstra mobilmast - men kun for en stund

Der kommer tryk på mobilnettet under den kommende Samsø Festival

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Betina Garcia - Scanpix

Beboere og turister på Samsø får formentlig ikke problemer med at gå på nettet eller tale i telefonen, selv om øen om en uge invaderes af 7.000 musikglade gæster

Når denne sommers udgave af Samsø Festival går i gang næste onsdag, kommer det til at svirre med samtaler, beskeder og ikke mindst uploads til sociale medier som Facebook, Snapchat og Instagram.

For at mobilnettet ikke bukker under for det ekstraordinære store pres på mobilnettet, opstilles der en ekstra mobilmast på festivalområdet.

Læs også Silkeborg Slot bliver snart ”genopført” for en stund

Samtidig bliver alle de omkringliggende master på Samsø forberedt på den ekstra belastning fra festivalgæsterne.

Mobilnettet skal følge med

Det er teleselskabet Telenor, der står bag den ekstra mobilmast på Samsø Festivalen.

Ifølge netværksdirektør Peter Ditlev Nødbak er det nødvendigt at være gearet til festivalen, hvis mobilnettet skal fungere optimalt.

Rapperen L.O.C. med aarhusiansk baggrund er blandt hovednavnene på årets Samsø Festival. Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

- Når så mange mennesker samles på et mindre område, så kræver det, at mobilnettet kan følge med det store forbrug af især data. Fra første koncert begynder, kan det ses, at mobilforbruget stiger. Det er især forbruget af data, som fylder meget, siger han i en pressemeddelelse. 

- Den store mængde billeder og filmklip, som gæsterne sender fra deres smartphone, er bestemt en af de centrale ting, som den ekstra mast skal hjælpe til med.

Læs også Håbet om et stort jordbær-år drukner i regnen

Hanne Boel, Scarlet Pleasure, L.O.C. og Magtens Korridorer er blandt hovednavnene på årets Samsø Festival.

Festival begynder onsdag den 19. juni og slutter fire dage senere.