Samsø-borgmester kæmper for færgesejlads

Borgmester Marcel Meijer (S) har kastet sig ind i kampen for billigere færgebilletter

02:06

1 af 2

De danske småøer føler sig snydt. Først troede ø-samfundene, at staten ville hjælpe med at få lavere priser på færgebilletterne.

Men nu siger Venstre-regeringen, at den måske slet ikke kan finde pengene.

- Der er mange ting, vi gerne vil i samfundet. Det her det er en af dem, og nu må vi se, om der er råd til det. Men vi står altså og mangler tre milliarder kroner, siger Jacob Ellemann-Jensen, der er politisk ordfører for Venstre, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På Samsø er der skuffelse over udmeldingerne.

- Jeg mener, at specielt Venstre har gjort meget ud af at fortælle, at man burde kunne finde de her penge på finansloven. Men det ser næsten ud, som om man har glemt det lidt, siger borgmester Marcel Meijer (S).

Kæmper for et forlig

Hos Dansk Folkeparti mener man også, at trafikken til de danske øer skal ligestilles med andre geografiske områder.

- Det er jo penge, der skal findes på et driftsbudget på 16 milliarder. Er det ikke fair, at øerne kan få tre milliarder? Det tror jeg nok, vi kan finde penge til, hvis vi vil det, siger folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker (DF), der er medlem af udvalget for landdistrikter og øer.

Tirsdag formiddag er der høring om finansieringen, og Marcel Meijer tror på, at han kan skabe enighed om, at der skal gives støtte til færgesejladsen.

- Jeg synes da på, at de skal holde deres ord fra dengang. Vi har jo Socialdemokratiets støtte, og Dansk Folkeparti støtter det også, så vi skal have Venstre på banen, så vi kan få de tre partier til at snakke sammen og lave et ordentligt forlig omkring det her.

Vi sender direkte fra høringen på Christiansborg i morgen formiddag. Det er klokken 10.30 på vores egen kanal TV 2| ØSTJYLLAND.

I TV-indslaget øverst på siden kan du se mere om sagen.