Samsinger: Sats på erhverv og turisme

Virksomheder skal kunne sejle billigere med færgen, mener flere samsinger forud for tv-debat på TV 2 | ØSTJYLLAND

01:07

1 af 2

Samsø Kommune bør i højere grad satse på erhvervslivet og på turister.

Det mener tre lokale beboere, som TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag eftermiddag mødte i øens hovedby, Tranebjerg, forud for aftenenes politiske debat, som sendes direkte på tv.

Samsø Kommune har store problemer med at holde på indbyggerne. Siden 2007 er indbyggertallet raslet ned fra 4.130 til 3.711 i dag. Dermed er Samsø den østjyske kommune, der har den mest negative befolkningsudvikling.

Ifølge værtshusejeren Leo Rasmussen skal det være nemmere at drive en virksomhed. På den måde kan der skaffes nye jobs og dermed formentlig også flere beboere:

- For eksempel skal de (virksomhederne, red.) kunne komme lige så billigt med færgen som de fastboende. Der er forskel på at skulle give 420 kr. og så give 120 kr. med bil. Der er himmelvid forskel, siger Leo Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ekspert: Samsø gode til at få folk i arbejde

Martin Hansen, som vi mødte på gaden i Tranebjerg, er enig i, at gode vilkår for erhvervslivet er nøglen til at kunne tiltrække beboere. Derfor foreslår han også, at det bliver billigere for erhvervslivet at tage med færgen.

- Man kunne prøve at holde nogle af arbejdspladserne herovre, hvis det kunne lade sig gøre. Eventuelt billigere færger for erhvervsfolk, mener han.

Pensionisten Winnie Larsen mener derimod, at Samsø først og fremmest skal satse på turisme. I forvejen tiltrækker øen masser af besøgende udefra - men den kan blive endnu bedre.

- De har bare værsgo at komme. Både cykelturisme og altmulig form for turisme.

Mød de tre samsinger i videoen øverst i artiklen. Se desuden en direkte debat med en række af de lokale politikere på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag aften fra kl. 19.30.