Regeringen vil gerne finde færge-penge

Regeringen prøver at skaffe penge til lavere færgetakst til øerne, siger indenrigsminister Karen Ellemann (V)

Selv om riget fattes penge, forsøger regeringen at finde penge til at sænke øernes færgetakster, som SR-regeringen før valget ville sænke med 133 millioner kroner.

Det siger indenrigsminister Karen Ellemann (V) til Ritzau før Folketingets høring med borgmestrene fra Fanø, Ærø, Bornholm, Læsø og også Marcel Meijer (S) fra Samsø.

Før valget kritiserede de borgerlige oppositionspartier, at SR-regeringens forslag ikke gik langt nok.

Meijer: Færgetakster står i vejen for vækst

- Den tidligere regering kom med dette forslag, men havde ikke fundet finansiering. Det er en kendt sag, at vi i vort landdistrikt-udspil også gerne vil finde en løsning. Vi er ved et forberede en finanslov, siger Karen Ellemann.

Hun påpeger, at der mangler tre milliarder kroner på finansloven efter regeringens uanmeldte kasseeftersyn af SR-regeringens budget.

- Økonomien er stram i Danmark. Det eneste, jeg kan sige, er, at vi arbejder på at finde en løsning. Men hvordan den bliver og med hvor meget, det kan jeg ikke sige nu, siger Karen Ellemann.

Dansk Folkeparti satser meget stærkt på at få sænket færgetaksterne til danske øer, når partiet forhandler næste års finanslov med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Det fastslog Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter sit møde med borgmestrene fra Fanø, Samsø, Ærø, Bornholm og Læsø.

Samsø-borgmester Marcel Meijer har flere gange fastslået, at han gerne ser billigere billetpriser. På mødet tirsdag sagde han også, at 'færgetaksterne står i vejen for vækst'.

Det koster 281 millioner kroner om året, hvis det skal koste det samme at sejle med færgen som at køre lige så langt i bil. Det koster 133 millioner kroner, hvis man ikke laver rabat på færgetaksterne i skolernes sommerferie.

Der er 48 millioner kroner til overs fra et forlig, som sænkede taksterne på godstrafik, påpeger Karen Ellemann.

- Der blev afsat flere midler, end der reelt blev brugt. Der er et lille overskydende beløb på 48 millioner kroner, siger Karen Ellemann.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn