Problemer tvinger Issehoved til aflysninger

Problemer med styringsenhed har tvunget hurtigfærge til aflysninger hele tirsdag og noget af onsdag

Samsø-Aarhus Expressens færge Issehoved er ramt af problemer og har måtte aflyser sejladser tirsdag og i dag, onsdag. Direktøren forventer dog, at færgen igen sejler mellem Aarhus og Samsø onsdag klokken 12.10 med afgang fra Sælvig.

OPDATERET: Der er opstået nye problemer, som betyder, at færgen må indstille sejladsen indtil tidligst torsdag eftermiddag. Læs mere om det her. 

Det er problemer med en styringsenhed, der siden tirsdag morgen har betydet, at sejladsen er indstillet.

- En styringsenhed gik i stykker i går (tirsdag, red.), da vi kom ind til Sælvig klokken 9. Vi forsøgte at ordne det, så godt vi kunne, men vi kunne ikke få det til at virke, og i aftes måtte vi opgive, siger direktør Knud Werner til tv2oj.dk.

SE OGSÅ: Søfartsstyrelsen: Den nye Samsø-færge er i god form

Han fortæller, at der er bestilt en reservedel i Sverige, som er på vej til Samsø, og derfor forventer direktøren, at Issehoved kan sejle fra Sælvig klokken 12.10 i dag.

Ærgerlig direktør
Hurtigfærgen Issehoved har i mindre en måned sejlet på overfarten mellem Aarhus og Samsø, og det ærgrer direktøren, at der allerede har været problemer.

SE OGSÅ: Ny Samsø-færge er kommet godt fra land

- Folk har egentlig taget det pænt, og når de får en forklaring, så accepterer de det også, siger Knud Werner.

Rederiet har købt Issehoved i Norge, og færgen er 25 år gammel. Den havde første tur mellem Aarhus og Samsø den 3. juni i år.

Knud Werner fortæller, at man kan holde øje med selskabets side på Facebook eller dets hjemmeside, hvor der løbende bliver opdateret om seneste nyt i sagen. 

01:23

Her kan du se hurtigfærgen blive døbt og få navnet Issehoved

Luk video