Prinsesse Isabella sejler igen efter problemer

Problemer med det ene propellersæt var årsag til aflysninger fredag. Lørdag sejler færgen efter almindelig sejlplan

Efter aflysninger fredag er færgen Prinsesse Isabella tilbage på farvandet mellem Hou og Sælvig på Samsø.

Fredag eftermiddag opstod der problemer, der fik Samsø Rederi til at aflyse alle afgange resten af dagen med færgen.

Rederiet fik tilkaldt specialister fra København og Hamborg, der i løbet af aftenen kunne konstatere, at der var tekniske problemer i forhold til det ene af færgens fire propellersæt.

Passagerer sejlet over om natten

Mange af de passagerer, der skulle have været med færgen fredag, havde fået hotelværelser i Odder, men der var også nogle, der havde ventet på færgen i havnen i Hou, hvor der var sørget for mad og drikke samt tæpper til natten.

Færgen Prinsesse Isabella fra Samsø Rederi
Færgen Prinsesse Isabella fra Samsø Rederi

- Ved 00.30-tiden fik vi grønt lys til at sejle igen fra Hou, så der tog de ventende passagerer med til Samsø, da vi alligevel skulle sejle over for at begynde dagens sejlads som planlagt fra Sælvig klokken 05.45, siger Carsten Kruse, direktør i Samsø Rederi.

Ros til personalet på færgen

Én af dem, der fredag fik ekstra ventetid på kajen i Hou, er Lotte Hansen fra Samsø. Hun skulle sammen med en veninde have været med færgen 14.30. Selvom tidshorsonten var ukendt, valgte de at vente ved færgen i håb om at komme med over til Samsø senere på dagen, da hun skulle hjem til sine hunde, som var alene hjemme.

Efter nogle timer fik de ventende pasagerer lov til at komme ombord på færgen for at fordrive ventetiden.

- Personalet var simpelthen så søde, og der var god service. Vi kunne få alt det mad og drikke, som vi ville, og personalet fandt tæpper og puder til os, så man kunne tage en lur på bænkene på færgen, siger Lotte Hansen og fortsætter:

- Der kom flere og flere ombord på færgen i løbet af aftenen, og stemningen var god. Der blev grint meget, og der var ingen sure miner overhovedet. Det, tror jeg, skyldtes, at personalet simpelthen var så søde og serviceminded.

Problemerne med det ene propellersæt er endnu ikke bragt i orden, men der er bestilt nye dele til at fikse det.

- I stedet for fire propellersæt sejler vi med tre, som vi så giver lidt ekstra kraft. Vi har også startet en ekstra motor op, så der kommer lidt mere power, siger Carsten Kruse.