Prinsesse Isabella er færdig i dok og indsættes før tid

Samsø-færgen Prinsesse Isabella sejler igen mellem Jylland og Samsø søndag

Færgen Prinsesse Isabella fra Samsø Rederi

Samsø-færgen Prinsesse Isabella er tilbage på overfarten mellem Sælvig og Hou allerede søndag, da turen på værftet blev klaret lidt hurtigere end planlagt.

Den seneste uge har færgen Ane Læsø vikarieret på overfarten mellem Jylland og Samsø, da Prinsesse Isabella planmæssigt skulle en tur i dok for at tjekkes igennem.

Læs også Samsø-færgen må aflyse: Benzin fyldt på dieselmotor

- Den har været igennem et lovpligtigt syn. Det er en slags standardmæssigt servicetjek, hvor færgen kommer i tørdok, så man kan tjekke bunden, propeller og så videre og give den en gang maling, siger Carsten Kruse, der er direktør i Samsø Rederi.

Her ses færgen Prinsesse Isabella, mens den er i tørdok på værftet. Den tur gik hurtigere end planlagt, hvorfor færgen er tilbage på overfarten allerede søndag. Foto: Samsø Rederi

Det var oprindeligt planen, at Prinsesse Isabella først skulle indsættes på overfarten igen fra på mandag, men da turen hos værftet er gået hurtigere end forventet, er færgen allerede tilbage tidligt søndag, hvorfor der hele søndag sejles efter Prinsesse Isabellas normale fartplan og altså ikke den midlertidige med Ane Læsø.

Alle, der har bestilt billet til søndag, modtager en sms med det nye afgangstidspunkt, oplyser rederiet.

Flere siddepladser

Ud over et eftersyn af bunden, propeller og så videre er der også sket lidt forandringer inde på selve færgen.

Læs også 'Prinsesse Isabella' er årets danske skib

Carsten Kruse fortæller, at færgen har haft flere passagerer end planlagt, da man indsatte den for et par år siden, og at der derfor har været mere slitage på inventaret, ligesom man nu benyttet tiden i dok til at indsætte flere siddepladser.

- Vi har blandt andet lavet nye gulve på toiletterne, da de gamle var meget nedslidt, vi har bygget om i cafeen, og så har vi også sat flere sofaer ind, siger Carsten Kruse.

Fakta om Prinsesse Isabella

Længde: 99,9 meter
Bredde: 18,5 meter
Passagerer: 600
Personbiler: 160
Max hastighed: 16 knob = 30 km/t 
Service hastighed: 14 knob = 26 km/t
Lasteevne: 650 ton