Politiet satte tryk på Samsø

Ser tilbage på uge med flere aktioner

Foto: Google Maps

Gennem den seneste uge vil flere samsinger måske have oplevet, at der har været væsentlig flere politibetjente på øen, end der plejer.

Østjyllands Politi gennemførte nemlig i den foregående en uge en række politiaktioner på Samsø.

Færdselsafdelingen besøgte øen over flere dage i både uniformerede og civile køretøjer, med fokus på ulovlige knallerter og spirituskørsel. Her blev en håndfuld bilister testet for, om de havde alkohol i blodet, men kun en enkelt havde drukket mere end det tilladte og blev sigtet for spirituskørsel.

Se: Stort narkofund på Samsø

Derudover blev flere knallerter undersøgt, tre viste sig at være ulovlige, da de kunne køre alt for hurtigt - den hurtigste nåede en tophastighed på over 100 km/t.

Bevillingsenheden foretog over to dage tilsyn med 30 restaurationer, hvoraf godt halvdelen blev udtaget til nærmere kontrol. Generelt viste det sig, at restauratørerne på øen har styr på tingene, men der blev dog givet enkelte påbud, og enkelte "restauranter" viste sig at drive forretning uden at have indhentet fornødne bevillinger.

Alle steder blev bevillingsenheden meget positivt modtaget, og flere benyttede muligheden for at blive klogere på love og regler på området.

Specialpatruljen og hundeafdelingen arbejdede sammen om at ransage flere adresser på øen, hvor politiet havde fået tip om, at der blev opbevaret narkotika. Her blev en større mængde narkotika beslaglagt.

Se også: Stort narkofund på Samsø

Østjyllands Politi er overordnet set godt tilfreds med ugens aktioner.

- Vi ser tilbage på den forgangne uge med optimisme, for det har vist, at borgerne i Samsø Kommune overordnet set er gode samfundsborgere, der generelt følger love og regler. Der var dog enkelte undtagelser, men dem blev der taget hånd om på behørig vis. Samsø vil også fremadrettet være et fokusområde for os, hvor øen, ud over daglig betjening af landbetjenten, også vil få besøg af patruljer fra fastlandet, siger politikommissær Paul Erik Nielsen fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kilde: Østjyllands Politi