Påsejling: Vil lære af uheldet

Samsø Rederi vil lære af onsdagens ulykke, hvor M/F Samsø påsejlede færgeleje, og ulykken kommer ikke til at få konsekvenser

02:06

1 af 2

Det kommer ikke til at få konsekvenser for kaptajnen eller andre på M/F Samsø, at den helt nye færge onsdag aften omkring klokken 18.00 påsejlede Sælvig Havns gamle færgeleje, hvor den ramte en landbro, da den var på vej fra Jylland til Samsø med 57 passagerer.

Det fortæller Carsten Kruse, der er direktør for Samsø Rederi.

- Det kommer ikke til at få konsekvenser for nogen. Det kommer til at få de konsekvenser, at vi skal lære af de ting, der sker. Om det er mennesker, udstyr eller procedurer, så er det allervigtigste, at man lærer af det, siger Carsten Kruse.

Se: Påsejler færgeleje

Søren Peter Kjeldahl er indsatsleder i Samsø Redningskorps, og han var hurtigt fremme på havnen ondsag aften, hvor der ventede arbejde til langt ud til natten.

- Det er ikke hverdagskost på Samsø, at vi har så store indsatser og opgaver som det her, siger Søren Peter Kjeldahl.

Mere end 20 mænd var på opgaven med at få de 57 passagerer bragt i land, og ingen personer kom noget til ved ulykken.

Se: Færge på vej til værft

- Kaptajnen fik i tide kaldt ud to gange, at der ville komme et hårdt bump, så derfor holdt passagererne godt fast, siger Carsten Kruse.

Det skal nu undersøges, hvad der gik galt og hvorfor.

Det er uvist, hvornår M/F Samsø igen er klar til at sejle med passagerer, men indtil skaderne er udbedret, sejler Ane Læsø mellem Samsø og Jylland. Dog med den ændring, at det ikke foregår til og fra Sælvig, men derimod Kolby Kaas.

Du kan se mere om ulykken i tv-indslaget øverst på siden.