Påsejler færgeleje

M/F Samsø påsejlede onsdag et færgeleje

Foto: Mogens Nielsen

Foto: Mogens Nielsen

1 af 2

M/F Samsø har onsdag været ude for en ulykke, og færgen har påsejlet et færgeleje i Sælvig på Samsø.

Ingen personer er ifølge Carsten Kruse, direktør i Samsø Rederi, kommet til skade, men sejladsen med M/F Samsø er indstillet på ubestemt tid.

- Der er sket det, at den sejlede ind reservelejet i Sælvig, og her rammer den en landklap, som nu sidder fast i forenden af færgen, siger Carsten Kruse.

For omkring en måned siden ankom M/F Samsø endelig til Sælvig, efter den gentagende gange var blevet forsinket på grund af problemer med det polske værft.

Men indsættelsen af færgen måtte dengang udskydes nogle dage, da broklapperne på havnene i Sælvig og Hou var for korte.

Se: Broklapper forsinker sejlads

Onsdag kort tid før klokken 18.00 stod Mogens Nielsen på kajen og så, da ulykken skete.

- Da den banker ind i molen, går den efterfølgende i fuld træk bak, og gangbroen hænger fast på færgen, så den bliver revet med af, siger Mogens Nielsen, der er dykkerinstruktør på Samsø Efterskole.

Der er to færgelejer ved Sælvig, og det var ved reservelejet - og ikke M/F Samsøs sædvanlige leje - at ulykken skete omkring klokken 17.55.

- Nu skal vi have afklaret, hvad der præcist er sket. Det er endnu for tidligt at sige noget om det. Nu er planen, at vi skal have landklappen fjernet og have M/F Samsø over i sit sædvanlige færgeleje, så vi kan få undersøgt skaderne, siger Carsten Kruse.

Se: Rederi indsætter ny færge

Efter påsejlingen lagde færgen til kaj, så passagererne kunne komme på land.

Ifølge direktøren kommer M/F Samsø næppe til at sejle i morgen.

- Nej, det tror jeg ikke, men det er for tidligt at sige. Lige nu prøver vi at skaffe en reservefærge, som vi kan sætte ind, siger Carsten Kruse.

OBS: Samsø Rederi oplyser sent onsdag aften, at færgen Ane Læsø indsættes som erstatning for M/F Samsø frem til den 25. marts, og at den allerede sejler fra i morgen, torsdag. Læs mere om det her.