Over 300 dartspillere gæster Samsø til stort stævne

Fra i dag vil dartspillere fra hele landet valfarte til Kattegat-øen Samsø for at være en del af Danmarks største klubarrangerede stævne

Foto: Geoff Caddick - Scanpix

Samsø kommer i denne weekend til at emme af liv og aktivitet, når omkring 340 dartspillere tager del i Samsø Open 2017. Det er en landets allerstørste stævner, og det får øen i den grad at mærke.

Mere end 400 tilrejsende inklusiv supportere, familie og officials ventes at besøge Samsø under stævnet, og allerede før kampstart kan man på øen se turneringens betydning.

Læs også Østjysk par er nye nordiske mestre

- De første spillere ankom allerede i sidste uge, og en klub bliver til weekenden efter stævnet. Det giver omkring 850 rækketilmeldinger og mange tusinde kampe. Det bliver i alt til over 800 overnatninger på Samsø, fortæller formanden for Samsø Dart Club, Lars Jeppesen.

Med de over 300 spillere slås der deltager-rekord, og det glæder den lokale klub.

Kun 26 lokale spillere

- Samsø Dart Club er stolte af det igen i år og for 28`ende gang i alt, er lykkedes at stable så stort et stævne på benene, siger Lars Jeppesen.

Læs også Forening: Drømmen om en færge mellem Aarhus og Samsø er ikke død

Han takker samtidig de mange frivillige, sponsorer og i særdeles klubbens medlemmer. For dem er der nemlig ikke ret mange af, så de har måtte gøre en stor indsats for at arrangere Samsø Open.

Klubben råder for nuværende kun over ca. 26 aktive medlemmer, så det er en stor mundfuld.

Lars Jeppesen, formand

- Klubben råder for nuværende kun over ca. 26 aktive medlemmer, så det er en stor mundfuld. Der er lagt rigtig mange timer i planlægningen, bygning af baner, klargøring af telte, køkken, servering, indkøb, sponsorer og ikke mindst klargøring af de ca. 56 baner, forklarer formanden.

Første kamp spilles fredag kl. 19, og henover hele weekenden dystes der så i single, doubler og mixrækker.