Ny fond vil sikre økologi

Vil opkøbe jord og gårde til økologisk drift

Det kniber med at få ældre landmænd til at lægge om til økologisk drift. Derfor vil en nydannet fond på Samsø købe jord og gårde op for at forpagte dem ud til unge landmænd med drømme om økologisk drift. Det fortæller DR Østjylland.

En række private og flere lokale virksomheder har givet ialt 300.000 kroner til etableringen af fonden.

Økologisk landmand på Samsø og formand for fonden, Bent Degn forklarer.

- Det kniber lidt med at få de etablerede landmænd til at gå igang med en omlægning. Derfor tror vi, at muligheden for at få mere økologi knytter sig til generationsskiftet. Der ser vi vores mulighed for at erhverve en del jord og skaffe kontakt til unge landmænd, som er interesserede i at flytte til øen og dyrke jorden økologisk, siger han til DR Østjylland.

Bent Degn håber, at fonden på sigt kan være med til at sikre flere arbejdspladser på Samsø, selvom der stadig ligger en del arbejde forude.

- Dels skal der være jord til salg, og vi skal skaffe pengene til at købe for. Der skal udarbejdes retningslinier for, hvordan vi gør det her. Der er meget arbejde at gøre endnu, men vi håber i løbet af det næste år at være tæt på at være igang med det her, siger han.

Kilde: DR Østjylland