Nu får Samsø sin nye færge

Ankommer til Sælvig på onsdag

Efter et hav af forsinkelser er det nu endeligt på plads, og den nye Samsø-færge, MF Samsø, ankommer til Sælvig på Samsø onsdag aften.

Egentlig var det planen, at den skulle være kommet tidligere på dagen, men på grund af lidt forsinkelse med papirarbejdet hos det polske værft er færgen først blevet indregistreret i dag (tirsdag, red) i stedet for i går.

- Nu er den vores. Jeg har netop været i København, og jeg har fået færgen indregistreret, så nu må den sejle, siger Carsten Kruse, der er direktør i Samsø Kommunes Rederi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det betyder, at færgen netop nu er ved at blive gjort klar til afgang fra værftet i Gdansk, og den forventes at ankomme til Sælvig onsdag aften klokken 18.30. Tidspunktet kan dog variere en smule.

Se: BILLEDER: Se den nye færge

Oprindeligt var det planlagt, at færgen skulle have påbegyndt sejladsen mellem Hou og Sælvig den 1. november 2014, men gentagene gange er færgen blevet forsinket på værftet.

- Det er så fantastisk, at den kommer nu. Nu er det endelig os, der bestemmer over den. Vi glæder os meget til at vise den frem, siger Carsten Kruse.

På lørdag er der åbent skib, og at dømme ud fra interessen for arrangementet er der mange, som glæder sig til at se færgen.

- Vi regner med, at der kommer omkring 1.800 personer for at se færgen. Det foregår i Sælvig, og vi har arrangeret det sådan, at man kommer ind i hold, og at der er arrangeret busser, så vi undgår trafikale problemer på havnen. Det bliver en folkefest, siger Carsten Kruse.

Herefter skal besætningen øve med skibet, og efter planen begynder færgen sejladsen med passagerer den 24. februar. Den første uge bliver det efter en midlertidig plan, men fra 1. marts træder den almindelige plan i kraft.