Nej tak: Politikere vil ikke have motorcykelløb til Samsø

Motorcykelløbet Isle of Samsoe bliver ikke en realitet

I roadracing ligger motorcyklerne ofte mere end 60 grader ned i svingene. Kørerens krop rører næsten asfalten med omkring 200 km/t. Genrefoto. Foto: Tengku Bahar - Ritzau Scanpic

Politikerne på Samsø har tirsdag aften vendt tommelfingeren ned til et stort motorcykelløb, som den seneste tid har været diskuteret heftigt på øen i Kattegat.

Beslutningen om at afvise motorcykelløbet Isle of Samsoe blev truffet af en næsten enig kommunalbestyrelse tirsdag aften med stemmerne 10-1.

Læs også Udsigt til motorcykelløb deler borgerne på Samsø

- Sikkerheden omkring løbet ser solid ud, men mit store problem med løbet har været den forretningsplan, arrangørerne har haft i forhold til de 10.000 gæster, der skulle være på øen til løbet, og den kan jeg ikke se hænger sammen, siger Marcel Meijer (S), borgmester på Samsø.

- Jeg synes, vi har brugt meget tid på det. For mit vedkommende er det lukket nu, siger borgmesteren.

For stort til Samsø

Hos Venstre er man enig.

- Det har været en svær beslutning. Der er mange gode ting i forhold til, at vi arbejder på at skabe noget for erhvervslivet og turisterne. Men det her er for indgribende i vores hverdag i de områder, det skal foregå, siger Henrik Kjær (V). 

 

Han fortsætter:

- Der er en uges race, men der er også en uge inden og en uge efter med at stille op og pille ned, som vil være til stor gene for samsingerne. Vi må afveje fordele og ulemper, og det her er nok for voldsom en begivenhed at afholde på Samsø.

Løbet på det sydlige Samsø skulle efter planen have været afholdt til september 2019, og det var forventningen, at det ville tiltrække op mod 10.000 tilskuere til øen. 

Motorcyklerne, der skulle have kørt til Isle Of Samsoe, har mere end 200 hestekræfter og vejer omkring 160 kilo. Men de kommer altså ikke til at køre løb på Samsø, da kommunalbestyrelsen ikke kunne give den endelige tilladelse efter et års dialog med arrangørerne. 

Læs også Isle of Samsoe: Heftigt road race formentlig på vej mod Samsø

Henrik Kjær mener ikke, at det er uambitiøst at afvise løbet.

- Nej, det synes jeg ikke. Man må erkende, at der er ting, man kan løfte, og ting man ikke kan, siger han.

Og borgmesteren er enig og mener, at der stadig fortsat er for mange uafklarede spørgsmål til, at man kan gå videre med det.

Helt uforståeligt

Løbsdirektøren for Isle of Samsoe er meget uforstående over for afvisningen. 

- Helt overordnet synes jeg, at det er fuldstændig uforståeligt, at projektet afvises efter over et års opbakning. Begrundelserne fra politikerne skriger til himlen, siger direktør for Isle of Samsoe, Gorm Reedtz, til TV2 ØSTJYLLAND.

Helt overordnet synes jeg, at det er fuldstændig uforståeligt, at projektet afvises efter over et års opbakning.

Gorm Reedtz, løbsdirektør

At forretningsplanen ikke skulle hænge sammen, som Marcel Meijer mener, kan direktøren slet ikke se. 

- Vi har flere gange fremlagt forretningsplanen for politikerne – blandt andet ved et møde i økonomiudvalget i maj og i forbindelse med Grundlovsdag i juni. Hver gang er det blevet godkendt, lyder det fra direktøren.

Også Henrik Kjærs begrundelse med, at løbet vil have for stor indgriben i borgernes hverdag, møder stor skepsis hos Gorm Reedtz. Ifølge ham har politikerne nemlig kendt til ruten og generne i et år. 

Læs også Ikke nok tilskuere: Horsens går glip af stort sports-arrangement

Han og den øvrige ledelse fra løbet bliver stærkt provokeret af udtalelserne fra politikerne. 

- Vi bliver ret provokeret af udtalelserne fra politikerne, og vi overvejer nu, om det her skal have et retsligt efterspil, siger Gorm Reedtz, som samtidig fortæller, at man nu ikke gider spilde mere tid på omgøre den politiske beslutning.

- Seks mand har i et halvt år arbejdet fuldtid på projektet, så det er et anseeligt beløb og mange ressourcer, der er kastet i det, lyder det videre.