Meijer: Det er positivt, at ministeren melder klart ud

På Samsø tror man stadig på billigere færgebilletter

Arkivfoto

På Samsø ser borgmester Marcel Meijer (S) positivt på, at indenrigsminister Karen Ellemann (V) har meldt sig på banen med en konkret, økonomisk løsning.

- Det er første gang, at jeg har hørt hende melde så klart ud, og det er meget positivt, siger han til tv2oj.dk.

Tirsdag skrev minister Karen Ellemann i en mail til TV 2 | ØSTJYLLAND, at hun er parat til at finde penge på den kommende finanslov, som skal bruges på netop at sænke færgetaksterne:

- På trods af den stramme finanslov vil jeg komme med et udspil til en aftale om nedsættelse af færgetakster, skriver hun.

Minister vil finde penge til færgebilletter

For Marcel Meijer er det afgørende dog, hvor stort et beløb ministeren har planer om at sætte af.

- Det har stor betydning for, om vi kan gennemføre den nedsættelse, som vi har planlagt, og der skal vi gerne op på de 133 millioner kroner, siger han.

Ud fra den oprindelige plan skal færgetaksterne sættes ned fra august 2016. Helt konkret vil det betyde, at prisen for en bil med to personer vil blive sat ned fra 431 kroner til 126 kroner.

- Det vil jo give et ordentligt skub til trafikken til øen. Det vil ikke være det samme, hvis vi skulle ud at finde en anden model, siger borgmesteren.

På finanslovsforslaget er der afsat 150 millioner kroner til udspillet om Vækst og udvikling i hele Danmark, og en del af de penge kan bruges til takstnedsættelse. Der er samtidig 48 milloner kroner i overskud fra godsinitiativet, og så er der 1,7 milliarder, som de forskellige partier, der støtter finansloven, skal være med til at fordele.