Kovending: Samsø-færgen sejler alligevel som normalt

En mislyd i gearet er blevet accepteret, og Samsø-Aarhus Expressen kan alligevel sejle som planlagt tirsdag

Det var en slukøret direktør, der for kort tid siden måtte meddele TV 2 | ØSTJYLLAND, at der igen var problemer med Issehoved-færgen i det nye selskab Samsø-Aarhus Expressen.

Han vidste ikke, hvor store problemerne var, men frygtede, at de mange problemer kunne betyde enden på ruten allerede inden, den var kommet helt i gang.

SE OGSÅ: Efter problemer: Issehoved sejler igen tirsdag

Men nu er der godt nyt. Teknikere har været på sagen, og den mislyd, som gearkassen kommer med, er blevet vurderet acceptabel til videre sejlads – derfor sejler færgen som planlagt fra Samsø i morgen, tirsdag.

- Issehoved er på vej til Sælvig fra Svendborg, og ankommer engang i nat, og derefter tager vi morgenturen og sejler efter planen hele dagen og hele ugen, siger direktør hos Samsø-Aarhus Expressen Knud Werner til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Der kom en lyd fra gearkassen, som besætningen ikke kunne lide, og derfor blev den sendt til tjek i Svendborg, og de lyttede til den og sagde, at det ikke var noget problem, siger Knud Werner.

SE OGSÅ: Issehoved får ny motor til efteråret

Tidligere var direktøren knap så positiv, da han frygtede, at de nye problemer kunne blive dødsstødet for færgen, men så galt skulle det heldigvis ikke gå.

- Hele eftermiddagen hørte vi, at det hele nok skulle gå, og pludselig fik vi at vide, at der er problemer i gearkassen, der kan man godt lige tænke ’shit’. Der var altså nogen, der tog hånd om det, og de har virkelig gjort et stort stykke arbejde. Det kunne have været dødsstødet, men det er det slet ikke.