Konservative i Østjylland: Vi bakker op

De Konservative har ytret mistillid med miljø- og fødevareminster Eva Kjer Hansen (V) - en beslutning som møder opbakning fra partifæller i Østjylland

Eva Kjer Hansen Foto: Steen Brogaard

1 af 2

Der er politisk drama på Christiansborg i dag. De Konservative har ikke længere tillid til den siddende miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, på grund af hendes ageren i forbindelse med forhandlingerne om landbrugspakke. I det østjyske møder mistilliden opbakning fra de lokale konservative politikere.

- Ministeren har fået mange chancer for at svare på spørgsmålene nu. Hun graver sig ned og imødekommer ikke forhandlingsparterne. Derfor bakker jeg op om partiformandens beslutning om at udtrykke mistillid med Eva Kjer Hansen, lyder det fra det aarhusianske byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) til tv2oj.dk.

Han pointerer samtidig, at det ikke er mistillid med hele regeringen, at der ytres. Og den aarhusianske politiker håber også stadig på en vedtagelse af landbrugspakken.

- Den er vigtig at få igennem, men vi ønsker mere åbenhed og ærlighed fra ministeren, siger Marc Perera Christensen.

Indkaldte eksperter belaster Eva Kjers miljøregnestykke

Fuldstændig opbakning

På linjen med Peraras holdninger er den tidligere borgmester på Samsø, Jørn Nissen (K).

- Jeg bakker fuldstændig op om den måde, partiet har håndteret den her sag på. Det er ikke noget nyt, at vi har savnet oplysninger om landbrugspakken, forklarer han.

Samsø-politikeren ser flere fejl i processen omkring landbrugspakken, som nu har medfødt, at De Konservative udtrykker mistillid med ministeren.

- Håbet er dog, at der findes en anden løsning, end at der skal udskrives valg, siger Jørn Nissen.

Samme melding kommer fra partifællen i Aarhus.

- Jeg håber så sandelig ikke, at det her betyder, Mette Frederiksen bliver statsminister. Men det tror jeg nu heller ikke sker, lyder det fra Marc Perera Christensen.