Jubel på Samsø: - Hurtigfærge får betydning for alle butikkerne

På Samsø jubler de lokale over, at færgen Issehoved bliver genindsat på strækningen mellem Aarhus og Samsø henover sommeren

01:31

VIDEO: Samsø får igen en direkte færgeforbindelse til Aarhus - i hvert fald i nogle måneder.

Spørger man samsingerne, hvad de siger til, at hurtigfærgen Issehoved nu igen kommer til at sejle mellem Samsø og Aarhus, så er det svært at vride en negativ kommentar ud af dem. Der er glæde blandt de lokale over nyheden, og mange forventer, at færgeruten får stor betydning for øen.

Læs også Færgen Issehoved skal atter sejle mellem Aarhus og Samsø

- Jeg tror, at det får betydning for alle forretningerne. Min formodning er, at endagsturismen slår igennem på et tidspunkt, siger en af de lokale erhvervsdrivende, Carrit Dalsgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der vil komme flere turister. Det er dejligt for hotellerne, restauranterne, campingpladserne og for hele øens erhvervsliv.

Mette Løkke, turistchef

- Der vil komme flere turister. Det er dejligt for hotellerne, restauranterne, campingpladserne og for hele øens erhvervsliv, supplerer turistchefen Mette Løkke.

Samsøs borgmester er da også en glad mand i disse dage.

Med en direkte rute fra Aarhus til Sælvig er der i alt tre færger, der sejler til og fra Samsø.

Kun et malurt i bægeret

- I 2016 havde vi også Issehoved som sommerrute, og vi så, at der kom mange turister fra Aarhus, siger Marcel Meijer (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Issehoved skal sejle på Færøerne: Men ejer håber stadig på Samsø-rute

Det er firmaet Sundbusserne, der står bag færgerne over Øresund, som nu henter Issehoved hjem fra Færøerne og planlægger tre-fire daglige ruter mellem Samsø og Aarhus over en tre måneders forsøgsperiode.

- Vi tror faktisk på, at det her projekt kan udvikle sig, for det giver mulighed for, at Samsø og Aarhus kommer tættere på hinanden, siger direktør for Sundbusserne Hans Froholdt til TV2 ØSTJYLLAND.

00:19

VIDEO: Hans Froholdt fra Sundbusserne kunne sagtens forestille sig, at den tre måneders forsøgsperiode bliver udvidet. 

Luk video

Første gang, at færgen stævner ud fra Aarhus, er efter planen den 28. juni. Og netop det faktum, at færgen stævner ud fra Danmarks andenstørste by og vil gøre det hver morgen, er eneste malurt i bægeret for Samsøs borgmester.

- Med en hurtigfærge håber vi på at have en pendlerrute, så det er muligt at bo på Samsø og arbejde eller uddanne sig i Aarhus. Det er udelukket med den her rute, siger Marcel Meijer.

Samsøs borgmester, Marcel Meijer (S), håber stadig på, at fremtiden giver en pendlerrute mellem Aarhus og Kattegat-øen.