Ildsjæle på gaden: Kæmper for færge mellem Aarhus og Samsø

Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen var lørdag taget til Aarhus for at tale med borgerne på gaden om en direkte færgeforbindelse mellem øen og den østjyske by

Mens den politiske debat for tiden drejer sig om, hvorvidt en kattegatbro er en god idé eller ej, så er der en gruppe borgere fra Samsø, der kæmper for en helt anden forbindelse.

Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen forsøger at sætte fokus på en direkte færgeforbindelse mellem Samsø og Aarhus, og lørdag var foreningen taget på charmeoffensiv i Aarhus. 

- Vi er en ø, der har brug for, at flere mennesker kommer og bosætter sig og er med til at udvikle det skønne sted. Det er ikke kun os, der kan få noget ud af det ovre på øen, vi har talt med mange aarhusianere, som synes, at det ville være fantastisk at få den ro og den natur og den stilhed tættere på, som Samsø kan tilbyde, siger talsperson for Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen Tina Kjær til TV2 ØSTJYLLAND.

Mødte borgerne på Lille Torv

Foreningen havde taget opstilling ved Lille Torv i midten af byen, og her blev der taget initiativ til samtale med de forbipasserende om forbindelsen mellem øen og Aarhus.

quote Vi vil gerne knytte os lidt tættere til Aarhus, det ville give pendler-muligheder. Man ville kunne arbejde i Aarhus og bo på Samsø.

Peter Lund, formand for Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen 

- Vi vil gerne knytte os lidt tættere til Aarhus, det ville give pendler-muligheder. Man ville kunne arbejde i Aarhus og bo på Samsø, siger formand for Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen Peter Lund.

Og der var da også opbakningen til foreningen fra aarhusianerne, da de tog snakken på gaden i Aarhus.

- Det er en alletiders idé. Jeg kan godt lide sejlturen, lød det fra Nanna Nielsen fra Aarhus.

Kattegat-forbindelse er en anden debat

Samtidig med kampen om at få en direkte færgeforbindelse mellem Aarhus og Samsø op at stå, så er debatten om en kattegatbro nu igen vakt til live igen.

Det er dog ikke noget, der bekymrer foreningens talsperson, som tror, at en sådan forbindelse vil ligge langt ud i fremtiden.

- Vi tager det ikke så tungt det med Kattegat-forbindelsen, det har man talt om i mange år, og vi tænker at man kommer til at tale om det i rigtig mange år endnu. Men hvis det nu skulle blive besluttet, så går der en 12-15 år, før den kommer, og så taler vi også om en bilbro, og vi taler om en passagerfærge, som lander i hjertet af Aarhus, så det er lidt at blande to forskellige debatter, siger Tina Kjær. 

Debatten om en ny kattegatbro bliver nu vakt til live igen. Broen skal gå over Samsø, og øens borgmester er splittet. Se mere herunder: 

 
20210507-155643-L-1920x1280we

play Strejke aflyser behandlinger på stribe: Nu vil partier og fagforening have regeringen på banen

thumbnail_image001

Myndigheder lemper restriktioner efter fund af fiskevirus

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

20210723-144654-L-1920x1280we

Aarhusianske fanebærere gik forrest: - Det var en kæmpe oplevelse

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

Dagens mest læste