Hurtigfærge til Samsø rykker nærmere

En arbejdsgruppe har nu fundet en brugt færge i Norge, som fremover kan blive den nye forbindelse mellem Aarhus og Samsø

På Samsø kæmper en arbejdsgruppe for en hurtigfærge mellem øen og Aarhus. Nu er planerne kommet et skridt nærmere en realitet med fundet af en brugt færge, der kan komme i spil som forbindelsesleddet.

- Driftsudgifterne med denne er nede i en pris, som gør det interessant at sejle kommercielt mellem Aarhus og Samsø, forklarer Hans Christian Hesseldal, formand for arbejdsgruppen Samsø Aarhus Forbindelsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Tidligere har initiativrige borgere på øen arbejdet på noget lignende, og det gør, at omkring 700 allerede har indskudt eller givet tilsagn om at skyde penge i projektet. Midler som nu bliver en del af de nye planer.

- Vi mangler cirka 1000 kr. pr indskyder, men dem er jeg sikker på, at vi nok skal få i kassen, siger Hans Christian Hesseldal.

Tror på den sejler i højsæsonen næste år

Projektet kører uden om Samsø Kommune, men alligevel bakker borgmesteren op om hurtigfærgen.

- Den vil være den mulighed, som vi har for at opretholde indbyggertallet, så den er altså helt afgørende for Samsøs fremtid, lyder det fra Marcel Meijer (S).

Endnu er intet sikkert i forhold til færgen, men formanden for arbejdsgruppen er i hvert fald optimistisk. Også selvom der tidligere har været snak om en hurtigfærge mellem de to destinationer.

- Derfor får du mig heller ikke til at sige, at den er sikker. Men mavefornemmelsen er god, og det er tæt på. Jeg tror, at den kommer og allerede fra højsæsonen 2016, fortæller Hans Christian Hesseldal.

Du kan se hele indslaget om færgen øverst på siden. Her kan du høre en af de lokale borgeres holdning til projektet.

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

sø is vinter kulde frost

Politiet advarer om livsfare efter flere anmeldelser om leg på tynd is

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

sas.jpg

Efter nye mutationer vil partier og ekspert have krav om test og isolation

IMG_1108

Endnu en brand i forladt bygning