Hunden Pippi kørt ihjel: 12-årig laver egen trafikkampagne

På Samsø lavede tre piger deres egen trafikkampagne. De vil sætte en stopper for fartglade bilister, da en af deres hunde er kørt ihjel

Efter at børnenes hund blev kørt over, har Patchoulie startet en sænk farten-kampagne i Besser med hjælp fra veninderne Isabella og Olivia. Foto: Privatfoto

- Jeg startede kampagnen, for jeg vil ikke have, at det skal ske for andre. De skal passe på folk og dyr, når de kører, siger 12-årige Patchoulie Beattie fra Besser på Samsø.

Onsdag morgen stod hun op og lukkede sine hunde ud, som hun plejer.

- Jeg stod op om morgenen, jeg kælede med hundene og krammede min far. Så gik vores hunde udenfor, og så fik jeg morgenmad, siger Patchoulie Beattie til TV2 ØSTJYLLAND.

Familien har lavet et gravsted og lagt blomster på hunden Pippis grav. Den blev 21 menneskeår. Foto: Privatfoto

Lidt efter banker en mand på døren. Han spørger, om det er deres hund, han har kørt ihjel.

- Så kan jeg se vores hund, Pippis, krop. Og så bliver jeg virkelig ked af det, fortæller Patchoulie Beattie.

Det er familiens hund, Pippi, på tre år, som er kørt ned. Deres genbo fortæller senere, at hun synes, at manden havde kørt for hurtigt.

Patchoulie med sine brødre Noah og Cian. Foto: Privatfoto

Lavede sin egen kampagne

Patchoulie Beattie har tidligere oplevet, at folk kører alt for stærkt i deres lille by, Besser, på Samsø. Derfor ville hun gøre noget.

- Jeg holder meget af dyr, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at de bliver kørt over.

Hun lavede derfor skilte sammen med sine brødre og skrev med kridt på vejen. Og så gik hun sammen med sine veninder på gaden for at få bilisternes opmærksomhed.

- Vi har malet skilte på pap. Og kørt rundt til folk og sagt, at de skal huske at sænke farten, siger Patchoulie Beattie.

Patchoulie vil have bilister til at sænke farten. Foto: Privatfoto

Hun håber, at de voksne tager det seriøst, når hun kommer og fortæller sin historie. Den gjorde i hvert fald indtryk på hendes veninder Olivia og Isabella.

- Da jeg fortalte det til mine veninder, begyndte de at græde – og det er ikke engang deres dyr. Jeg tror, folk tænker mere over det, når jeg fortæller min historie, siger den 12-årige pige fra Samsø.

Pippi er den lille hvide hund til højre. Den blev tre år gammel.

Hvis folk kom kørende og talte i mobiltelefon eller holdt stille med åbent vindue, så gik hun hen og fortalte dem, at det ikke var i orden.

- De voksne kan sikkert godt opfatte det som en næsvis kommentar. Men jeg gør det ikke for at være flabet, men for at passe på andre og dyr, fortæller Patchoulie Beattie. 

Hun håber, at deres lille kampagne vil hjælpe fremover, så der ikke er flere dyr, der bliver kørt ned.

- Jeg holder meget af dyr, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at de bliver kørt over.

Ifølge Patchoulies mor, Marianne Højbo Beattie, har borgerforeningen i byen tidligere henvendt sig til kommunen, da man mente, at folk kørte alt for stærkt.