Fik ikke færge-penge: Skuffet borgmester

Finansloven for 2016 indeholder ikke midler til at give billige færgebilletter til øerne, og det skuffer Samsøs borgmester

133 mio kr. var de danske øer stillet i udsigt. Pengene skulle bruges til at sætte færgepriserne ned for at skaffe mere trafik og flere turister til eksempelvis Samsø. Nu er Finansloven kommet uden de lovede midler, og det bliver ikke godt modtaget på den østjyske ø.

- Jeg er ret skuffet. I foråret blev vi lovet pengene, og har kæmpet for at få det i stand. Der ligger besøg hos Indenrigsministeriet og Landdistriksrådet bag, og vi har kæmpet for støtten, forklarer Marcel Meijer (S).

Tidligere har Samsø gennem en vækstpakke fået midler til at nedsætte priserne for godstransport, der skulle med færgen, og nu var turen så kommet til de almindelige passagerer.

Meijer: Det er useriøst håndteret

- Det får betydning for turismen, som mange øer lever af. Vi er 800 kr. bagefter med konkurrenceevnen i forhold til fastlandet, og det ser jeg er uretfærdigt.

Vil bare have ligestilling

Borgmesteren mener, at de manglende penge til at nedsætte færgepriserne bremser væksten, som andre lande har oplevet med lignende tiltag. I Skotland har øerne oplevet 20-30 % vækst, fordi færgerne er kommet ned på landevejstakst mange steder.

- Vi ønsker ikke særbehandling, men bare ligestilling. Der bør være landevejstakster på færgerne, mener Marcel Meijer.

Minister vil finde penge til færgebilletter

Selvom der i første omgang nu ikke er afsat midler til at få den drøm til at gå i opfyldelse, så giver borgmesteren ikke op.

- Jeg ved, at der er nogle konti på finansloven, hvor der er penge, som kan bruges til det her formål. Derfor fortsætter vi kampen, slår han fast.

Faktisk regner Marcel Meijer med at få penge, men bare ikke de lovede 133 mio. kr., og med mindre end er han nervøs for, at effekten ikke bliver særlig stor.

Se hele interviewet med Marcel Meijer øverst.

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 17.47.44

playAarhus Universitetshospital laver forsøg med hjemme-coronatest

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 21.05.06

play Uenighed om regeringens kritik af langsomme lyntest: - Det er svært at gøre det hurtigere, end vi allerede gør

Skærmbillede 2021-01-21 kl. 19.45.37

Stor uenighed blandt politikere om oversvømmelser - kroejer står i midten og venter

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

P-skilte_Ørneredevej_1-01[2]

Marselisborgskovene får nye p-regler - nu er det slut med at parkere i vejsiden

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu