Færgepriser: Det er fantastisk

Samsøs borgmester glæder sig over, at priserne for færgebilletter bliver billigere

Det bliver nu billigere at tage færgen til Samsø og landets andre øer, og det glæder Marcel Meijer (S), der er borgmester på Samsø.

Regeringen præsenterer i dag, torsdag, dele af pakken med vækstinitiativer til udkantsdanmark. Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDS oplysninger indebærer det, at der afsættes et større millionbeløb til lavere billetpriser til landets færger til småøerne.

Det var derfor en glad Samsø-borgmester, som TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag kunne overbringe nyheden.

- Det er fantastisk. Det er rigtig godt nyt, og det er vi glade for, siger Marcel Meijer.

Ifølge regeringens udspil betyder det blandet andet, at en enkelt gående person, der rejser mellem Hou og Sælvig, kan se frem til, at prisen falder fra 196 til 72 kroner for en returbillet, mens prisen to voksne og to børn i en bil falder fra 862 til 437 kroner.

Se: Markant billigere færgebilletter

- Jeg havde ikke turde håbe på, at priserne kom så langt ned, og jeg havde troet, at det ville tage længere tid at behandle det, siger Marcel Meijer.

De lavere billetpriser vil ikke være gældende i sommerperioden, og det ærgrer borgmesteren, da han også mener, at prisen kunne reduceres der. Han håber nu, at antallet af passagerer vil stige op mod 20-30 procent i ydresæsonen.

- Når priserne sættes ned i ydresæsonen, betyder det, at sæsonen forlænges, og vi kan derfor tiltrække flere turister i foråret og efteråret, siger Marcel Meijer.

De nævnte prisfald indgår i regeringens udspil, men det er ikke sikkert, at reduktionen bliver nøjagtigt sådan på de enkelte billetter, da det er op til de enkelte rederier at fastlægge de præcise priser.

Du kan se mere om færgepriserne i Nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag aften klokken 19.30.