Færgehavn indviet i Ballen

Stor folkefest på havnen

02:07

1 af 2

Der var havnefest på Samsø, da den nye færgehavn i Ballen søndag blev indviet.

Havnen er sjællandsfærgens nye hjemhavn i stedet for Kolby Kås. Og med flytningen af havnen til østkysten er sejltiden nu forkortet med 35 minutter, så man kan sejle mellem Samsø og Kalundborg på en time og et kvarter.

Det var noget af et tilløbsstykke, da godt 700 beboere fra Samsø i dag var mødt op til den officielle åbning af øens nye færgehavn i Ballen.

- Det vi først og fremmest kan tilbyde, når vi kommer i gang, det er den korte overfartstid, hvor vi kommer ned på en time og et kvarter i forhold til en time og halvtreds minutter, som det har været hidtil, siger Kaj Kvist Nielsen, der er terminalchef hos Danske Færger i Ballen.

Det bliver den nyrenoverede M/F Kanhave, der skal trække læsset på den nye rute fra Ballen til Kalundborg.

- Vi har renoveret interiøret og sat et hængedæk i, så nu er det en helt anden færge, folk kan komme ud og sejle med, siger Kaj Kvist Nielsen.

Og det var noget, som de fremmødte bed mærke i.

- Det er vel nok blevet pænt, og hvor er det blevet lysere. Det bliver en fornøjelse at skulle ud og sejle med den igen, siger Tove Thulstrup, der er afspændingspædagog fra Samsø.

På den nye færgehavn er der anlagt 600 meter ny mole og et havneareal på i alt 20.000 kvadratmeter. Kommunen har brugt godt 50 millioner kroner på projektet.

Du kan se mere fra åbningen af færgehavnen i tv-indslaget øverst på siden.