- Det kan ikke få mit pis i kog

Panelet i 'Hits & Holdninger' giver ikke meget for samsingers kritik af færgenavn

07:17

1 af 2

Skal færgen, der forbinder Samsø med Jylland opkaldes efter Samsø eller efter en prinsesse?

Det spørgsmål har de seneste dage skabt stor debat blandt samsingerne, fordi nogle mener, at den kommunale færge naturligvis skal hedde det samme som deres ø.

En del af forklaringen på visse øboeres vrede er, at navnet på færgen er så godt som bestemt på forhånd uden deres indblanding. Navnet er på dagsordenen på et byrådsmøde i aften, men er ifølge borgmester Marcel Meijer (S) aftalt med Kongehuset.

Se også: Flere utilfredse med færge-navn

Færgenavns-debatten giver panelet i TV 2 | ØSTJYLLANDs program 'Hits & Holdninger" ikke meget for.

De tre deltagere mener, at samsingerne i stedet skal være glade for den opmærksomhed, de får, når Kronprinsesse Mary og Prinsesse Isabella deltager i den officielle navngivning den 6. juni.

- Det er jo klart, at man skal have en høringsproces med samsingerne, men det vil altså ikke være noget, der kan få mit pis i kog, om den hedder Samsøfærgen eller Isabella, siger Tanja Lauenborg, som er talsperson for FOA Ungdom i Randers og selv er erklæret royalist.

Også direktør for Randers Regnskov, Henrik Herold, ryster på hovedet over nogle af samsingernes vrede.

Se også: Protest mod kongeligt navn

Han forstår godt argumentet om, at færgen er en sejlende reklame for øen, men mener samtidig, at der er grænser for, hvilke sager, at borgerne skal inddrages i:

- Hvis vi skal stemme om, hvad en færge skal hedde, så skal vi også til at stemme om, der skal være medvind på cykelstierne, siger Henrik Herold.

Du kan se debatten om MF Samsø/Prinsesse Isabella i videoen øverst i artiklen.

Hele programmet 'Hits & Holdninger' bliver sendt i aften klokken 20.25 på TV 2 | ØSTJYLLAND.