Borgmester afviser: Ingen handicappede skal tvangsflyttes

Samsøs borgmester Marcel Meijer (S) afviser, at man er ved at tvangsflytte handicappede i bofællesskab

På Samsø er der opstået en bekymring om, at kommunen har til hensigt at tvangsflytte seks handicappede borgere, der bor i lejligheder i et bofællesskab på øen. Ifølge rygterne, der blandt andet verserer på en Facebookgruppe for samsingerne, skulle tvangsflytningen ske for at give plads til asylansøgere, men det afviser borgmester Marcel Meijer (S).

- Jeg ville godt kunne forstå kritikken, hvis det var det, der var tilfældet. Det der er i det, er, at vi sammen med de pårørende kigger på, hvordan vi bedst kan sikre fremtiden for bofællesskabet. Der bor i øjeblikket seks personer, og med den alder og den baggrund, de har, prøver vi at finde ud af, om det er den bedste løsning, at de bliver boende, siger Marcel Meijer til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Men han understreger, at der ikke er taget nogen beslutning, og at en eventuel flytning vil ske efter ønske fra de pårørende og beboerne.

- Jeg bliver nødt til at fastslå, at der ikke er taget nogen som helst beslutning, og hvis de pårørende modsætter sig, at vi flytter beboerne til Tranebjerg, så sker det ikke, siger Marcel Meijer.

Til gengæld peger borgmesteren på, at der godt kan være fordele ved en flytning.

- Vi ville have nogle bedre muligheder for at kunne passe dem, hvis de skulle have behov for mere hjælp end nu. Der sker også meget i Tranebjerg, der er mange flere events, og det er nemmere at komme til lægen og købe ind, så derfor har vi taget en snak, men der er som sagt intet, der er besluttet, siger Marcel Meijer.

Se et længere interview med Marcel Meijer i videoen øverst i artiklen.

Anne Sophie Nieman Jensen

Bekymret elevrådsformand: - Nogle sidder som zombier foran skærmen

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

image001

Nye planer: Verdens førende børnehospital skal ligge i Østjylland

Pøt Mølle Frijsenborg Slotskro 1

playKromand presset af flytninger – frygter for den første tid efter genåbning

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder