App skal gøre det lettere at tage færgen

Molslinjen forsøger nu at gøre det endnu nemmere at rejse med færgen til og fra Samsø.

Molslinjen har nu tilføjet en app for Samsølinjen, så rejsende frem over her kan bestille billetter og tjekke fartplaner mellem Ballen og Kalundborg.

- Muligheden for en app er blevet efterspurgt af mange af gæsterne. Vi har jo stort set alle en smartphone på os i dag, så det er helt oplagt at udvide vores app, så den også kan benyttes på Samsølinjen, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i en pressemeddelelse.

Ruten mellem Samsø og Kalundborg har fået plads i Molslinjens eksisterende app, hvor passagererne længe har kunnet bestille billetter til turene over Kattegat mellem Jylland og Sjælland.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre det så nemt at bestille billetter som muligt, og her har vi samlet en masse gode erfaringer på Kattegat – erfaringer som nu kommer de rejsende mellem Sjælland og Samsø til gode, siger Jesper Skovgaard.

Arbejder på ny hurtigfærge

Færgedrift har på det seneste været et flittig debatteret emne på Samsø. I torsdags valgte et politisk flertal nemlig på et ekstraordinært byrådsmøde at investere i en ny hurtigfærge, der skal sejle mellem Samsø og Aarhus.

- Kommunalbestyrelsen har besluttet at bestille en hurtigfærge. Vi starter stille ud i 2020 med at sejle om sommeren, og så i 2021 kommer færgen til at sejle hele året rundt, sagde borgmester Marcel Meijer (S) i den forbindelse til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi kan se, at det største problem på Samsø er affolkning, og vi håber på, at vi med hurtigfærgen kan lokke nogle unge familier til.

Marcel Meijer (S), borgmester

Færgen har fået modstand fra kommunens højrefløj, der ikke mener, at færgen kan forsvares hverken økonomisk eller miljømæssigt.

- Jeg synes, at det her strider så meget imod, hvad vi har arbejdet med her på Samsø gennem så mange år. Når vi holder den her miljøbelastning op imod, at vi er 3.684 samsinger, så er jeg dæleme glad for, at resten af verden ikke agerer på samme måde, som vi gør på Samsø, sagde byrådsmedlem Per Urban Olsen (K) efter beslutningen.

Sådan kommer den nye hurtigfærge formentlig til at se ud.
Sådan kommer den nye hurtigfærge formentlig til at se ud. Foto: Samsø Kommune

Ikke døv over for kritik

Selvom afstemningen endte med et flertal for at få færgen sat i vandet, er borgmesteren ikke døv over for kritikken.

- Jeg synes, der skal være plads til tvivl i det her. Vi er opmærksomme på, at selvom vi har det bedst mulige bud på passagertal i den markedsanalyse, vi har fået, så er vi jo ikke sikre på, at vi når derhen. Derfor skal vi også passe på med at sætte det i værk på sådan en måde, at vi løber nogen økonomisk risiko, sagde Marcel Meijer.

VIDEO: Marcel Meijer har længe kæmpet for hurtigfærgen.

I øjeblikket er det kun færgen Isabella, der fragter passagerer mellem Samsø og Jylland, men den lægger til i Hou ved Odder.

Håbet er, at en hurtigere forbindelse til Danmarks næststørste by kan skabe flere jobmulighederne for borgere i ø-kommunen.

- Hele formålet med færgen er at koble sig på den vækstmotor, som Aarhus er. Vi kan se, at det største problem på Samsø er affolkning, og vi håber på, at vi med hurtigfærgen kan lokke nogle unge familier til, lød det torsdag fra Marcel Meijer.

Hurtigfærgen skal sejle fem gange dagligt om sommeren, mens den kun sejler to ture dagligt om vinteren. Den nye færge kommer til at koste mellem 30 og 40 millioner kroner.
Hurtigfærgen skal sejle fem gange dagligt om sommeren, mens den kun sejler to ture dagligt om vinteren. Den nye færge kommer til at koste mellem 30 og 40 millioner kroner.