Vinterherberg slår dørene op i nye lokaler, men risikerer snart lukke igen

Mangel på frivillige betyder, at vinterherberget i Aarhus risikerer at lukke – nærmest inden de overhovedet er kommet i gang.

I morgen åbner Aarhus Vinterherberg dørene for byens hjemløse, og det gør de i nye rammer i det gamle Amtssygehus på Tage Hansens Gade i Aarhus.

Selvom herberget endnu ikke er åbnet, risikerer man allerede, at man bliver nødt til at lukke igen af en simpel årsag: Der mangler frivillige.

- Vi mangler frivillige til at hjælpe om natten, forklarer Line Hundebølle, der er socialpædagog på vinterherberget.

Kom med på besøg hos vinterherberget dagen før åbning.

Hun er en af de to fuldtidsansatte, der er med til at drive herberget, der åbner hver aften klokken 20.30. Og hvis der ikke findes yderligere assistance, kan det blive en kort fornøjelse.

- Så bliver man vel nødt til at lukke, lyder det fra Line Hundebølle.

FAKTA

Corona afskrækker frivillige

Begynder man at lede efter en årsag til de manglende frivillige, er det særligt corona-virussen, der får skylden. Det er nemlig første gang, at herberget oplever mangel på frivillige.

Frygter man at blive smittet af herbergets gæster har man dog ikke noget at frygte, oplyser Blå Kors. Generelt har der været meget lidt smitte blandt de hjemløse i Danmark, og vinterherberget er særligt målrettet de udenlandske hjemløse.

- Der er jo så det interessante, at der endnu ikke har være coronasmitte blandt de udenlandske hjemløse her i Aarhus, forklarer Line Hundebølle.

På vinterherberget er der krav om, at man bærer mundbind indenfor.
På vinterherberget er der krav om, at man bærer mundbind indenfor.

På herberget vil der hver dag blive serveret gratis morgen- og aftensmad, og for at undgå at smitten spreder sig i de situationer, vil de hjemløse blive lukket ind i grupper, så alle ikke sidder og spiser på samme tid.

Derudover er der ifølge herbergets leder, Søren Christensen, mere plads og luft i det nye herberg, end de er vant til.