Smitten er tilbage - plejepersonale på Samsø sendt hjem

Først ramte det efterskolen på øen, så Samsø Frie Skole og nu har smitten så ramt medarbejdere i sundheds- og ældresektoren i Samsø Kommune.

Ingen coronasmitte blandt beboere på Plejecenter Kildemosen.
Tirsdag aften skriver Samsø Kommune på Facebook, at der ikke er fundet coronasmitte blandt beboerne på plejehjemmet Kildemosen. En medarbejder på plejehjemmet blev fredag konstateret smittet med coronavirus sammen med en medarbejder i kommunens hjemmepleje i forbindelse med de rutinemæssige test af sundhedspersonale. Efter medarbejderen blev konstateret smittet er alle beboere på Plejecenter Kildemosen blevet testet for COVID-19, og alle testene er nu kommet negative tilbage.

Der er langt imellem smittetilfældene med coronavirus på Samsø.

Sidst der blev registreret et tilfælde med smitte var den 9. oktober i forbindelse med et smitteudbrud på Samsø Frie Skole, men nu er den østjyske ø ramt igen.

To medarbejdere i Samsø Kommune er nemlig konstateret positive med coronasmitte.

Det oplyser Samsø Kommune på Facebook mandag eftermiddag.

- Det drejer sig om en medarbejder i Plejecenter Kildemosen samt en medarbejder i hjemmeplejen, står der i opslaget.

Smitten blev opdaget i forbindelse med en rutinemæssig testrunde for coronavirus af al personale i sundheds- og ældresektoren i Samsø Kommune i sidste uge tirsdag og onsdag, hvorefter svaret om de to smittede tikkede ind fredag. 

Begge medarbejdere er nu isoleret i eget hjem, oplyser Samsø Kommune.

Medarbejdere og beboere testes

Lørdag blev nærkontakter til de to smittede medarbejdere og alle beboere på Plejecenter Kildemosen testet for coronavirus for at begrænse smitten.

Samsø Kommune afventer fortsat svar på cirka halvdelen af prøverne af beboerne, som de forventer kommer tirsdag. Den første halvdel af svarene, som kom mandag, viste dog heldigvis ingen positive testsvar.  

Kommunen oplyser, at alt personale igen vil blive testet tirsdag og igen om seks uger, mens alle beboere vil blive teste igen mandag den 9. november.

Kommer ikke til at gå ud over plejen 

På Samsø er Kildemosen det eneste plejecenter til øens beboere. På trods af det, så forventer man ikke, at reduceringen i personale på grund af smitten får betydning for beboerne. Det fortæller øens kommunaldirektør.

- Det kommer umiddelbart ikke til at gå udover beboerne, da der er andre ansatte, som dækker ind, og som gør en ekstra indsats, siger Mogens Wehrs til TV2 ØSTJYLLAND mandag aften. 

Han fortæller desuden, at ingen af de smittede havde symptomer forud for testen i sidste uge, og derfor krydser de fingre for, at der ikke kommer yderligere smittede, når de sidste testsvar kommer. 

- De to smittede fik først symptomer efter testen, så testen er blevet taget i en meget tidlig fase, så vi krydser fingre for, at der ikke er flere smittede, siger han. 

Besøgsrestriktionerne på Plejecenter Kildemosen er fortsat uændrede. Man tager dog fortsat de forholdsregler, som man hele tiden har gjort. 

- Hvis man gerne vil på besøg, så skal man ringe i forvejen, og så bliver man lukket ind af havedøren, så man undgår fællesarealerne. Desuden må man kun komme to ad gangen, og man skal være iført værnemidler. Hvis man vil være flere, så skal det foregå udenfor, fortæller Mogens Wehrs. 


politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

COVID 19 LIVE
corona

liveblogHele Danmark er fortsat på højeste corona-risikoniveau

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20200122-140314-L-1920x1227we

Vind og regn aftager og giver plads til solrig weekend

tunøvaccineimage004

playNu er de første vaccineret på Tunø

20210103-115944-L-1920x1277we

Mangel på corona-vaccine: Borgere vil få aflyst deres tider