Nu er en lille del af Festugen blevet til virkelighed

De skulle have været brugt i Festugen i sommer, men nu bliver de i stedet brugt til at skabe lys i den mørke vintertid.

13 skilte vil i den kommende tid lyse op i Aarhus for at minde os alle sammen om, at vi er sammen om at komme igennem den corona-krise, der ligger som en tung tåge over os. 

- In it together, står der på lysskiltene, som er lavet af Aarhus Festuge i samarbejde med NRGi. 

Oprindeligt blev skiltene med de i alt 4.706 pærer bygget til Aarhus Festuge, men den blev som bekendt aflyst på grund af corona. 

I stedet har man valgt at bruge de 13 skilte til at lyse op i den mørke vintertid, og samtidig gøre opmærksom på, at det trængte handels- restaurations- og kulturliv har brug for, at vi fortsat spiser ude, køber tøj og gaver i butikkerne og går i biografen og ser film. 

Lavet af frivillige 

De seneste uger har frivillige fra festugen arbejdet på at gøre skiltene klar, og mandag blev de hængt op fra Viby Torv i syd og til Veri center i det nordlige Aarhus. 

Skiltene er en del af projektet 'Mere gang i Aarhus', som Marc Perera, direktør i Erhverv Aarhus og næstformand for Aarhus Festuge, er ansvarlig for. 

Vi tænker på jer 

Han håber, skiltene vil vise handelslivet, at der bliver tænkt på dem i krisen. 

- 2020 har været et svært år for mange. Derfor er jeg også utrolig stolt over, at det er lykkedes at indhylle byen i lys for at støtte det lokale handelsliv. Festugens lysskilte opsummerer det ganske godt: I Aarhus er vi der for hinanden. Vi er ”In It Together”. Derfor håber jeg også, at aarhusianerne vil tage budskabet til sig og støtte byens handelsliv i julelysenes skær, siger han i en pressemeddelelse. 

De 4.706 pærer er sponsoreret af NRGi.