Midt i masseaflivning: Minkavlere får krisehjælp

Beredskabet omfatter blandt andet psykiatriske sygeplejersker, psykologer og psykiatere, der med kort varsel kan rykke ud og tilbyde krisehjælp til minkavlere.

Nu tilbyder psykiatrien i Region Midtjylland krisehjælp til minkavlere og deres ansatte. Det sker, efter at minkavlerne er blevet bedt om at aflive samtlige dyr på grund af COVID-19-situationen.

- Minkavlerne og deres ansatte er i en helt ekstraordinær situation, hvor de mister deres levebrød på meget kort tid. De er under ekstremt pres. 

- Derfor vælger vi at aktivere vores psykosociale beredskab, så vi kan støtte bedst muligt op om kommunernes indsats overfor de berørte borgere i denne ulykkelige situation, siger sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland Claus Lassen Graversen i en pressemeddelelse.

Tilbuddet er et supplement til andre støtteforanstaltninger, fortæller Claus Graversen til TV2 ØSTJYLLAND. Derfor kan det kun benyttes ved svære krisereaktioner:

- Vi kan tilbyde kortvarig krisehjælp til personer i akut krise. Eventuel med rådgivning om videre forløb, siger Claus Graversen. 

Livsværk går til grunde

Én af dem, der lige nu er i gang med at aflive mink, er Lars Eilertsen fra Lystrup.

Han har brugt 50 år på at opbygge sin minkfarm, men nu er det slut. Siden torsdag har Lars Eilertsen aflivet sine dyr fra tidlig morgen til sen aften.

- Det er et kæmpe arbejde og et hårdt arbejde, sagde han søndag til TV2 ØSTJYLLAND.

Men det hjælper med at holde tankerne om den dystre fremtid en smule på afstand.

- Det er bedre at arbejde i øjeblikket end at ligge i sin seng. Det får man ikke nogen søvn af alligevel, forklarede han.

Lars Eilertsen går lige nu igennem en krise med uoverskuelige konsekvenser. Selvom der ikke er konstateret smitte med coronavirus i en eneste mink på hans farm, skal alle 10.000 af dem lade livet. Og det betyder et farvel til ikke bare hans arbejde - mens hans liv gennem 50 år. Han lukker os ind nu i 'Helt Ærligt'.
20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

coronatest coronavirus covid-19 test

liveblogUnder 800 nye coronatilfælde igen

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

20200122-140314-L-1920x1227we

Vind og regn aftager og giver plads til solrig weekend