19-årige Palle elsker at slå græs – nu vælter kunderne ind

Ung, østjysk iværksætter har rygende travlt i sin nye virksomhed.

Titlen virksomhedsejer får mange til at tænke på jakkesæt, dyrt ur og et stort, smart kontor.

Men den forestilling gælder ikke for bare 19-årige Palle Fjord. Han bor fortsat hjemme hos sine forældre i Funderholme ved Silkeborg. Og når arbejdet kalder, så trækker han i handsker og havetøjet.

Palle Fjord startede den 10. august i år PF Ejendomsservice, der tilbyder alt fra vinduespolering til græsslåning. Den første kunde stod klar allerede den første dag, og siden er ordrene væltet ind.

- Det er så fedt. Jeg nyder hver dag. Det er fedt at gå på arbejde. Forleden kom jeg hjem og var træt af, at jeg ikke skulle arbejde videre, fordi jeg elsker det. Jeg bestemmer selv, hvornår jeg møder, og hvornår jeg går, og når der bliver mørkt, så er det bare på med pandelampen, siger ejeren af PF Ejendomsservice, Palle Fjord.

Fra tanke til handling

Den 19-årige østjyde har gået med drømmen om at blive iværksætter lige så længe, som han kan huske, og det er ikke helt tilfældigt, at valget faldt på blandt andet græsslåning.

Privatfoto.
Privatfoto.

- Jeg vil gerne lave noget service, hvor jeg kan hjælpe andre. Jeg har altid syntes at slå græs var fedt, og så hjælper jeg andre, der ikke kan overskue det – det er fedt, fortæller Palle fjord.

Derudover er iværksætteren yderst perfektionistisk, og hvis man spørger ham selv, er det en af grundene til, at hans virksomhed angiveligt vader i succes.

- Tingene skal sgu stå skarpt. Det skal se godt ud, og jeg vil gerne levere et godt produkt, fortæller han.

Weekend for vennerne

Skal man have succes som iværksætter, kræver det nærmest alt ens tid. Og det har Palle Fjord fundet ud af.

- Jeg arbejder fra morgen til aften, fortæller han.

Men ifølge ham selv har han fundet opskriften på, hvordan man formår at være populær virksomhedsejer og samtidig den gode kammerat. Hemmeligheden er weekenderne.

- Næsten altid holder jeg weekenderne fri til venner og familie. Det hænder dog, at arbejdet driller en gang imellem, men jeg synes, jeg får tid til det meste, forklarer han.

Drømmer stort

Men hvor godt går det så egentlig for den unge iværksætter?

Ret godt, hvis man spørger hovedpersonen selv.

- Jeg trækker ikke løn endnu, men investerer i virksomheden. Men jeg kan da godt sige, at jeg omsætter for langt mere end de fleste af mine jævnaldrende.

Og selv om virksomheden blot har tre måneder på bagen, så har den stigende interesse allerede ført store tanker med sig.

- Det er da klart, at jeg godt kunne tænke mig at bygge det stort og se, hvor langt det kan komme. Men det næste, der skal ske, er, at jeg skal have skaffet flere aftaler til især vinduespudsning, så kan jeg ansætte en specifikt til det, siger Palle Fjord.