Royal overraskelse: Friske løbere fik peptalk af kronprinsen

Mellem 50 og 70 løbere fik sig noget af en overraskelse, da kronprins Frederik pludselig stod og heppede på dem under en løbetræning i Mindeparken

00:55

Løbere fra Dansk Atletik Forbund, DGI og motionsfællesskabet ’Bevæg dig for livet’ blev onsdag overrasket af kronprinsen i Mindeparken.

Det er ikke hver dag, at man bliver heppet på under løbeturen – og slet ikke af et medlem af kongefamilien.

Så det kan godt være, at de aarhusianske løbere fik lidt ekstra krudt under sålerne, da kronprins Frederik pludselig stod i Mindeparken og kom med opmuntrende tilråb til motionisterne. 

Læs også Reaktioner: Aarhus glæder sig til Royal Run

Dagens royale overraskelse skete under en fortræning forud for den store løbefest Royal Run.

Mellem 50 og 70 løbere fra Dansk Atletik Forbund, DGI og motionsfællesskabet ’Bevæg dig for livet’ var i dag til stede i Mindeparken og fik Kronprinsens overraskelse.

Løberne havde startet med fælles opvarmning foran Marselisborg Slot, hvorefter de havde begivet sig ud på ruter i området omkring Marselisborg Slotspark.

00:46

VIDEO: Se en Facebook-video om kronprinsens besøg.

Luk video

Kronprinsen løber også med

Det er i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag, at der i maj inviteres til Royal Run. Den storstilede løbefest finder sted landet over, og udover Aarhus kan man snøre løbeskoene i Aalborg, Esbjerg, Odense og København.

De tilmeldte kan prøve kræfter med de klassiske 10 kilometer eller den legendariske One mile (1,609 kilometer).

02:08

Her kan du høre kronprins Frederik fortælle om Royal Run.

Luk video

Begge distancer starter og slutter på Frederiks Allé mellem Aarhus Rådhus, Musikhuset Aarhus og ARoS Aarhus Kunstmuseum. Ruten snor sig gennem hjertet af Aarhus.

På selve dagen kommer kronprinsen selv forbi Aarhus og løber med. 

00:35

Kronprinsen håber, at så mange som muligt vil løbe med ham den 21. maj næste år. 

Luk video

Og det med at løbe ligger Kronprins Frederik meget nært.

- Både min hustru og jeg er enormt glade for at løbe og bevæge os. Vi ses tit inden for husets vægge i løbetøj enten på vej ud eller lige kommet hjem fra en tur, og det er nok en indirekte prægning af vores børn. Det betyder nemlig meget for os, at det er naturligt for vores børn at løbe og bevæge sig i naturen, sagde kronprinsen i et interview til TV 2 i maj sidste år.

00:30

Hvis det var blevet meldt ud på forhånd, var der sikkert mødt flere kvinder op, lød det fra en af de fremmødte i Mindeparken.

Luk video

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

ROYAL RUN

Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding: På royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017
Lokale arrangører for Royal Run i Aarhus er Aarhus Kommune og Aarhus 1900.