Kronprinsen løber med Aarhus i anledning af rund fødselsdag

Kronprins Frederik markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele Danmark til løbefesten ’Royal Run’

I anledning af kronprins Frederiks 50 års-fødselsdag omdannes Danmarks fem største byer til én stor løbefest mandag den 21. maj næste år i forbindelse med løbet ’Royal Run’.

Kronprinsen gæster således også Aarhus, hvor østjyderne kan komme helt tæt på ham og fejre fødselaren ved enten at løbe eller gå sammen med ham.

Der bliver to distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km. Hvordan ruten præcist bliver i Aarhus, er endnu ikke fastlagt, men under alle omstændigheder glæder hovedpersonen sig.

quote Det var i Aarhus, jeg lærte at strukturere mit løb og blev glad for at løbe, imens jeg studerede på universitet.

Kronprins Frederik

- Jeg er meget glad for, at det her er blevet muligt. Det er en fantastisk måde at dele dagen med hele Danmark og folk, der har lyst til at kaste sig ud i løb og motion, siger kronprins Frederik i et interview med TV 2.

På selve dagen bliver kronprinsens rolle meget aktiv. Han indfinder sig nemlig i samtlige byer i løbet af dagen og løber med deltagerne. Han indleder dagen i Aalborg, inden turen så senere går til Aarhus og Østjylland.

- Det var i Aarhus, jeg lærte at strukturere mit løb og blev glad for at løbe, imens jeg studerede på universitet, fortæller kronprinsen.

Kronprins Frederik har tidligere gennemført både marathonløb og kortere distancer.

Den 21. maj skal han i København løbe den lange 10 km-rute, mens det ventes, at han tilbagelægger de kortere distancer i de øvrige fire byer. Generelt betyder løb og motion meget for kronprinsen.

- Både min hustru og jeg er enormt glade for at løbe og bevæge os. Vi ses tit inden for husets vægge i løbetøj enten på vej ud eller lige kommet hjem fra en tur, og det er nok en indirekte prægning af vores børn. Det betyder nemlig meget for os, at det er naturligt for vores børn at løbe og bevæge sig i naturen, siger han.

Personligt fortæller han, at den største løbeoplevelse for ham var hans første marathonløb for efterhånden en del år siden. Og så bliver det med sikkerhed også en stor oplevelse at løbe med hele Danmark og Aarhus den 21. maj.

Kronprins Frederik ser frem til igen at løbe i Aarhus, ligesom han gjorde meget under sin studietid i begyndelsen af 90'erne. 
Kronprins Frederik ser frem til igen at løbe i Aarhus, ligesom han gjorde meget under sin studietid i begyndelsen af 90'erne. 

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) ser da også begge frem til den kongelige fødselsdag i Smilets By.

- Vi glæder os til at byde kronprinsen velkommen hjem til Aarhus i forbindelse med fejringen af den runde dag. Der er et særligt bånd mellem Kronprinsen og Aarhus, hvor han har boet, studeret og fejret mange store familiebegivenheder. Hele Aarhus er klar til en folkefest, det bliver vanskeligt at løbe udenom, lyder det samstemmende fra de to politikere.

quote Både min hustru og jeg er enormt glade for at løbe og bevæge os. Vi ses tit inden for husets vægge i løbetøj enten på vej ud eller lige kommet hjem fra en tur.

Kronprins Frederik

Formand for atletikklubben Aarhus 1900 Henning Andersen har ligeledes store forventninger til Royal Run.

- Aarhus 1900 er ekstremt stolt af at kunne være med til at fejre kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Vi ved, at Aarhus står som noget specielt for kronprinsen, og vi glæder os til at dele vores fælles kærlighed til motion og løb med hele Danmarks befolkning, når Royal Run løber af stablen næste år, siger Aarhus 1900s formand, Henning Andersen, i en pressemeddelelse.

Han håber og tror på, at det royale løb kan få større betydning end bare den festlige begivenhed.  

VIDEO: Kronprinsen håber, at så mange som muligt vil løbe med ham den 21. maj næste år. 

- Med Royal Run har vi for alvor muligheden for sammen at sætte motion og sundhed på dagsordenen. Vi glæder os allerede og håber, at hele Danmark vil løbe med, når vi sammen fejrer kronprinsens 50 års fødselsdag, lyder det fra Henning Andersen.

løbets hjemmeside og på Facebook vil man kunne følge med i forberedelserne til den store dag. Der vil løbende være tips til træning og inspirationshistorier om, hvordan man kan komme i gang med at løbe.

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Royal Run

- Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
- Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
- Tilmelding: På royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017- Lokale arrangører for Royal Run i Aarhus er Aarhus Kommune og Aarhus 1900.
- Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund.