Kronprinsen fejres med folkefest i Aarhus

Aarhus byder Kronprinsen velkommen til tonerne af rådhusklokkerne, der spiller Happy Birthday

Den kongelige fødselsdag fejres under overskrifterne ”Lyden af Aarhus” og ”Smagen af Aarhus”. Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Der er lagt op til en folkefest, når kronprins Frederik den 21. maj fejrer sin 50-års fødselsdag i Aarhus.

Rådhusklokkerne spiller 'Happy Birthday' som startskud til en løbefest, det forventes, at op mod 10.000 aarhusianere vil deltage i. 

- Der venter Kronprinsen og alle deltagerne en festlig begivenhed, og jeg er stolt over, at vi på byens gader og stræder kan give Kronprinsen en rigtig flot fødselsdagsfejring, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse. 

00:55

VIDEO: Løbere fra Dansk Atletik Forbund, DGI og motionsfællesskabet ’Bevæg dig for livet’ fik i marts en royal overraskelse under en fortræning forud for den store løbefest Royal Run.

Luk video

Kronprinsen vil løbe to ruter på henholdsvis 10 km og en mil. Langs ruterne vil der være forskellig underholdning.

- Vi vil sammen med aarhusianerne skabe en folkefest i midtbyen, som både kronprinsen, aarhusianerne og besøgende kan være en del af. Vi skaber den helt rigtige Aarhus-stemning med sangere, der alle har tilknytning til Aarhus, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der skyder kronprinsens løbeheat i gang.

Den kongelige fødselsdag fejres under overskrifterne ”Lyden af Aarhus” og ”Smagen af Aarhus”. Begge dele vil kunne opleves både i start- og målområdet i Musikhusparken og langs løberuterne.

02:08

VIDEO: Her kan du høre Kronprins Frederik fortælle om Royal Run.

Luk video

Løberne på 10 kilometer-ruten får mulighed for at løbe igennem Slotsparken foran den kongelige families Aarhus-residens, Marselisborg slot.

Efter 8 kilometer kommer løberne til et 'royalt gourmet-depot', hvor det vil være muligt at tage en lille pause og få noget at spise. Her vil Aarhus Musikskoles Royal Teen Strings levere hofmusik.

Det hele slutter i Musikhusparken, hvor hele Aarhus er inviteret til stor fødselsdagsfest med blandt andre Ida Corr, Bogfinkevej samt Kris Herman og Jeanette Bonde, der vil spille et Aarhus Medley af kendte Aarhus-sange.

Fejringen af Kronprinsen i forbindelse med Royal Run i Aarhus begynder i Musikhusparken den 21. maj klokken 10.45.

Læs også Kronprins Frederik lancerer ny app til Royal Run