Kronprins Frederik lancerer ny app til Royal Run

Kronprinsen deler ud af sine erfaringer med løb i en ny Royal Run-app, der bliver lanceret tirsdag

00:40

Thomas Nolan, der er professionel løbeinstruktør og tidligere landstræner og Kronprins Frederik, der - udover at være kronprins - er en erfaren løber.

Om godt halvanden måned deltager over 9.000 løbere i Royal Run i Aarhus.

Hver sjette deltager i Royal Run er førstegangsløber og kan formentlig få gavn af appen, som lanceres i dag.

Den officielle Royal Run app kan downloades til mobilen i dag. Den er dels tænkt som en ”raceday”app, hvor løbere og tilskuere på selve løbsdagen den 21. maj kan få information om løbet, dels som en motivation for de, som kan have gavn af mere bevægelse i hverdagen. 

Læs også Royal overraskelse: Friske løbere fik peptalk af kronprinsen

Træn som kronprinsen

I appen kan man dykke ned i universet ”Træn som Kronprinsen”, hvor Kronprinsen deler ud af sine egne erfaringer om træning. Erfaringerne bliver delt på en løbetur med Thomas Nolan, der er professionel løbeinstruktør og tidligere landstræner.

- Jeg skal selv løbe en One mile i de fire første byer. Jeg betragter mig selv som en rutineret løber, så for mig bliver det bare en god oplevelse. Jeg glæder mig til at få smilet frem på børn og unge og generelt den gruppe, der har meldt sig til, lyder det fra Kronprinsen i appen "Royal Run", der er gratis og tilgængelig i App Store og Google Play.

02:08

VIDEO: Her kan du høre Kronprins Frederik fortælle om Royal Run.

Luk video

50.000 tilmeldte

Royal Run finder sted 2. pinsedag, den 21. maj, og er arrangeret af Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Løbet er en fejring af Kronprinsens 50 års fødselsdag, og på nuværende tidspunkt har knap 50.000 danskere tilmeldt sig begivenheden, som løbes i landets fem største byer København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg. 

Funktioner i Royal Run-appen

Valg af løbs-by
Information
Program
Oversigtskort
Resultater og livebilleder
Træn som Kronprinsen
Selfie og social share Mit#RoyalRun
Pushbeskeder
Sociale medier - Følg os
Tempoberegner
Skift by