Kongehuset: Royal Run vender tilbage i 2020

Motionsløbet Royal Run vil også komme til Sønderjylland næste år i anledning af 100-året for genforeningen.

Kronprins Frederik gik mandag en mil i Aarhus som en del af løbet Royal Run. Han skulle have løbet 10 kilometer, men det satte en mindre diskusprolaps en stopper for. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

82.028 danskere havde tilmeldt sig mandagens løb, der blev afholdt i København, Aarhus, Aalborg og på Bornholm.

Og nu er der godt nyt til dem, der har fortrudt, at de ikke tilmeldte sig, eller først nu har fået lysten til at deltage.

Direktøren i DGI bekræfter det, som kronprins Frederik afslørede tidligere mandag - at løbet vender tilbage i 2020.

Sofie Mikkelsen brækkede ryggen og blev lam, men genoptræning har gjort, at hun kunne deltage i Royal Run.  Foto: tv2.dk

- Puslespillet er ved at blive lagt, men det står fast, at Royal Run kommer til Sønderjylland for at markere 100 årsjubilæet for genforeningen, står der på kongehusets Instagram-profil.

Kronprinsen fortalte i forbindelse med dagens løb til TV2, at Aabenraa, Haderslev og Sønderborg er i spil, og at han selv regner med at deltage.

Det er meget dejligt, at man kan deltage på tværs af køn, alder og kondital. Det er meget rammende. Barren er lav, i forhold til at alle kan være med.

Søren Brixen, direktør i DGI

Søren Brixen uddyber, at løbet vil blive afholdt 1. juni 2020, som er anden pinsedag.

Arrangørerne mangler stadig at få dele hele på plads i forhold til andre løbsbyer.

Læs også Sofie brækkede ryggen og blev lam - mandag gennemførte hun Royal Run

Kronprinsen er skadet

Til Royal Run kunne man enten løbe ti eller fem kilometer eller one mile (cirka 1,6 kilometer).

Det var meningen, at kronprinsen - ligesom sidste år - skulle deltage på ti kilometerdistancen. Men det satte en mindre diskusprolaps en stopper for. Kronprinsen gik dog one mile-ruten i Aarhus.

Selv om kronprins Frederik ikke kunne løbe, så er Søren Brixen begejstret for kronprinsens engagement gennem dagen.

Læs også Ekspert: Royal Run er nær perfekt branding for kongehuset

- Jeg oplevede ham selv i Aarhus, hvor han i den grad var i øjenhøjde med alle deltagerne. Vi har senest set ham her i København, hvor han har deltaget med at dele væske ud ved væskedepoter og givet highfives.

- I det hele taget har hele familien ikke bare deltaget, men gjort det på en måde, hvor man kan se, at de nyder det, siger DGI-direktøren.

Sofie Mikkelsen under den 1,6 kilometer lange gåtur i Aarhus' gader. Foto: TV 2 Foto: TV 2

Et kronprinspar i øjenhøjde

Kronprinsesse Mary løb sammen med børn fra julemærkehjem, og Søren Brixen, administrerende direktør i DGI, fortæller, at dagen har været "fantastisk".

Kronprinssese Mary under løbet i Aalborg. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

- Vi har været vidner til et kronprinsepar, som har mødt danskerne i øjenhøjde. Det har været helt fantastisk at se kronprinsessen løbe med julemærkebørn i Aalborg. Det viser Royal Runs dna - ved at være behjælpelig, sætte tempo, snakke, være glade og få alle med, siger han og tilføjer:

- Det er meget dejligt, at man kan deltage på tværs af køn, alder og kondital. Det er meget rammende. Barren er lav, i forhold til at alle kan være med.

Læs også Regnbue-bænk for mangfoldighed udsat for hærværk

Ifølge Royal Run var det for 28 procent af de tilmeldte første gang, at de deltog i et motionsløb. Det kan blive starten på mere motion, mener Søren Brixen.

Læs også Kommune efter trafikkaos ved koncert: Skilteplan blev ikke overholdt

- Jeg er ikke i tvivl om, at en stor del kommer til at fortsætte, siger han. Sammen med Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik Forbund står DGI bag arrangementet.

02:53

Se en video fra Royal run her.

Luk video